Vårrengjøring og utendørsaktiviteter på den smarteste måten

Planleggingen om hva som kan gjøres når i hagen avhenger av hvordan værmeldingen ser ut. Se hvordan du kan forberede deg på den smarteste måten her!

Gjør deg klar for vårrengjøringen

Våren vender tilbake hvert år, men det er alltid like spennende hvert år å se om snøen faller i mai, eller om sommeren kommer i april. Flere steder i landet starter vårrengjøringen og hagearbeidet allerede i mars, men det er likevel viktig å ta et par forholdsregler for å passe på at alt hagearbeidet ikke er forgjeves. Se her hvor lenge du bør vente med utendørsarbeidet. Artikkelen er fra en pressemelding.

Dette kan en ny Smart-teknologi hjelpe deg med!

Smart-teknologi til å måle vær, regn og vind

Netatmo har en rekke smarthjem produkter som kan hjelpe deg til å måle både været, regn og vind med. På den måten slipper du å uroe deg hvis temperaturen faller eller du lurer på om plantene trenger mer vann. 

Ny smart-teknologi for vær, regn og vind
Netatmo sine smart-teknologiprodukter for vær, regn og vind. Foto: Netatmo.no

Været:

Smart værstasjon hjelper deg med planleggingen. Hvis det ventes frost før det kommer mildere temperaturer, får du varsler når temperaturen faller under tre grader, slik at du vet når om du må dekke over nyskudd og blomstrende syriner. 

Les hvordan du beskjærer du syriner her.

Regn: 

Smart regnmåler viser hvor mye nedbør som er kommet, slik at du kan gi plantene dine vannet de trenger uten å drukne dem eller sløse vann. Hvis det kommer nok regn, kan den smarte gartneren sette vekk vannkannen til en annen dag. Hvis det ikke kommer nok regn, er det bare å sette i gang og vanne.

Les hvordan du kan få mer ut av regnvannet med en regnvannstønne her.

I tillegg til å få værdata i sanntid kan du også finne ut hva luftfuktighetsnivået er. Dette er smart for deg som liker å gå tur og løpe, fordi luftfuktigheten påvirker yteevnen. Når luftfuktigheten er for høy, kan ikke kroppen svette skikkelig. Dermed blir det vanskelig for kroppen å kjøle seg ned. Det er også en ypperlig måte i finne ut av hvor mange lag med ull og fleece du kan legge igjen hjemme. 

Les når du kan begynne med utendørsarbeidet her.

Vind:

Smart vindmåler måler vind og er et tilbehør til Smart Værstasjon. Du kan enkelt tilpasse rutinen eller utsette aktiviteter avhengig av vindens hastighet og retning. Noen stormer er såpass sterke at du kanskje vil tilbringe dagen innendørs. Da kan du stille inn varslinger for å bli varslet for eksempel når vinden overstiger visse meter i sekundet. Da vet du også når du bør sikre utemøblene hvis du har satt de ut for tidlig. 

Se 9 liggestoler og solsenger her til en deilig sommer i hagen.