TEST: Slik får du trådløst internett i hele hagen – også bakerst

Det er ikke alltid lett å få WiFi´en til å dekke hele huset – verre er det med å få forbindelse ut i drivhuset eller til hengekøyen. Vi har testet Netgears løsning på begge utfordringer.

Klokken nærmer seg 22.00 og mørket hadde lagt seg over hagen, da jeg mottok en bekymret SMS fra naboen min. ” Det er et veldig merkelig lys i hagen deres…”.

I dagslys hadde jeg satt opp Netgear Orbi Outdoor, og nå, når mørket hadde lagt seg sto den lille hvite klossen i hagen min å lyste for full styrke.

Heldigvis var det ikke mer som skulle til en et tastetrykk på en knapp, og i de kommende dagene kunne apparatet stå til prøve.

Jeg har lenge hatt problemer med internettforbindelsen i huset. Den eneste nett utgangen er på soverommet i den ene enden av huset, og det har betydd hakkete internett i stuen og spisestuen, som er lokalisert i motsatt ende. Og det å ta med dataen ut på terrassen en varm sommerdag det har vært ren utopi.

Derfor var det ikke vanskelig å se muligheten da Netgear henvendte seg til meg, og tilbød at vi kunne teste både deres innendørs MESH-nettverk Orbi RBK20 og utendørsenheten Orbi Outdoor.

RBK20 består av en ruter og en satellitt som sammen skulle gi WiFi dekningen på 250 m2. Orbi Outdoor består av ytterligere en satellitt som gir 175 m2s dekningen. Den er bygget til å kunne stå utendørs, og har fordelen at den ikke skal partout kobles sammen med andre Netgear-produkter, men den kan tas i bruk hvis man har innendørs wifi-dekning fra en annen produsent.

Dommen: Raskt internett i hus og hage

Virket det så? Det korte svare er ja, imponerende godt!

Etter å ha testet de to systemene i en måned har det klart løftet hastigheten og stabiliteten av internettet i hjemmet mitt. Før opplever jeg daglig at jeg måtte gå inn i et annet lokale eller slå WiFI´en av på telefonen, hvis jeg skulle søke på noe mens jeg satt i sofaen. Nå har jeg ikke opplevd et eneste utfall i perioden.

Oppsetningen av nettverket inne gikk smertefritt og det tok mindre enn en halv time fra jeg åpnet pakken til jeg hadde satt ruteren og satellitten opp.

Designet er i høy grad et spørsmål om smak. Jeg synes enhetene er pene, men utover det er det en fordel at enhetene ikke “skriker” eller skiller seg kjempe mye ut, verken i fargen eller uttrykk, og falt fint inn i resten av interiøret.

Annerledes var det med Orbi Outdoor – i første omgang i hvert fall.. Installasjonen var knotete i starten, da jeg ikke klarte å få ordentlig forbindelse fra ruteren til det området i hagen jeg hadde valgt at utendørsenhetene skulle stå. Egentlig var det reelt sett bare 10 meter mellom de to enhetene, men med noen betongvegger imellom, og derfor måtte jeg i stedet parre den med Orbi-satellitten, som sto litt bedre plassert i forhold til hagen.

Men etter at det lykkedes, og etter at jeg fant knappen til å slå av LED-lyset, har det vært ren glede av å være på nett i hagen, og jeg har internett selv når jeg besøker naboen.

Netgear Orbi Outdoor har en veiledende salgspris på 3 290 kroner inklusive mva

Netgear Orbi RBK20 har en veiledende salgspris på 2 790 kroner inklusive mva