Smart og miljøvennlig solskjerming

Med riktig solskjerming får hjemmet ditt bedre inneklima, lavere strømutgifter og mindre slitasje fra solstråler på gulv og møbler.

Riktig solskjerming kan gi deg et bedre og mer behagelig liv. Enten du trenger skjerming mot solen som står rett på soveromsvinduet hele dagen og gjør rommet overopphetet eller en markise som sørger for le over uteplassen når regnskuren kommer uanmeldt akkurat da det deilige grillmåltidet skal nytes. Ny teknologi, voksende miljøbevissthet og et generelt praktisk behov gjør det til noe uunnværlig – og en hel verden åpner seg når man ser nærmere på hvordan noe så enkelt som god solskjerming kan endre hverdagslivet. I Norge bruker vi mye penger på å skape vakre hjem. Solskjerming er en like essensiell del av oppussingsprosessen som møbler.

Solskjerming først

Mange gjør en feil når de skal velge vinduer, nettopp fordi de velger vindustypen først. Om du skal bygge eller renovere boligen din, snu det heller på hodet og konferer med arkitekten om hva slags solskjerming du bør ha før du velger vindustype. Velger du f.eks. zipscreens eller persienner vil du selv bestemme og variere lys og innslipp av varme. Dagslys er veldig viktig for oss nordmenn. God folkehelse og økt trivsel får vi med riktig mengde lys inn i hjemmet både på lyse og mørke dager, vinter som sommer.

solskjermingBilde: Norsol

Ta miljøansvar

Vi går inn i en tid med mer miljøbevisste forbrukere, og riktig solskjerming er et fint tiltak for både miljøet og lommeboka. Det er nemlig mye strøm å spare på å regulere varmen som slipper inn og ut av huset. Solskjermingen er et godt miljøtiltak, men er ikke alene nok, den bør også bidra til et godt inneklima!  Et behagelig inneklima gir bedre livskvalitet, og med riktig tempererte rom på sommerhalvåret får du roligere barn og muligens et lykkeligere liv. Mange produsenter har smarthussystemer hvor produktene kan samkjøres med temperaturmåleren. Viser gradestokken over et visst antall grader så går solskjermingen automatisk ned og faller den under et visst antall grader så går den opp. Dette kan tilpasses de ulike rommene i huset, vind og solretning.

Solskinnsdager

Du merker behovet av markiser først ved fraværet av dem. Når du står i et sommervarmt kjøkken med viftene på full guffe, kan det hende du tenker at «vi skulle jammen hatt markiser.

6 ting solskjerming hjelper med

  • Skjerm deg for sol, regn og vind ute på terrassen
  • Hold varmen ute, så det blir svalt inne
  • Mørklegg soverommet ditt når du vil sove lengre
  • Styr selv hvor mye du vil blendes av lyset
  • Fjern refleksene fra TV’en
  • Gardiner og markiser kan også pynte boligen