Smart kjøkkenvifte har en genial funksjon: Nå kan du lage mat (nesten) kun med stemmen

Du kan allerede med dagens smarthjem teknologier styre både lyset og høyttalerne hjemme med stemmen din. Nå har en ny stemmestyrt enhet kommet på banen.

Hvis du ofte har hendene og fingrene godt nede i pizzadeigen eller karbonadedeigen, så har det nå kommet en god nyhet. Du kan nemlig unngå å ta på apparatene i kjøkkenet med fettete fingre fylt med matrester. Du kan enkelt bare konsentrere deg om matlagingen.

Les også: Slik rengjør du kjøkkenviften på 1-2-3

Stemmestyrt kjøkkenvifte

En stemmestyrt kjøkkenvifte skal nemlig gjøre livet lettere når du rører rundt med grytesleiven hjemme, ifølge en pressemelding.  

Les også: Slik baker du super gode rundstykker!

Stemmestyrt teknologi kjenner du garantert allerede til, både når vi skal lytte til musikk eller slå av og på lysene i hjemmet. Nå har stemmestyring også kommet til kjøkkenet. Kjøkkenviften kan nå aktiveres uten at du trenger å avbryte matlagingen.

Det er selskapet Thermex, som står bak teknologien som jobber sammen med Google-assisten. På den måten kan du kontrollere både sugeeffekten, lysstyrken og av og på mulighetene med bare stemmen. 

Slå på lyset med stemmen din 

De nye kjøkkenviftene er tilgjengelige med lys i flere forskjellige farger og kan derfor skape ulike stemninger på kjøkkenet. Denne funksjonen er også stemmestyrt, så selv om du har hendene fulle med handleposer, trenger du ikke sette det fra deg for å lete etter lysbryteren. Du skrur enkelt på lyset over kjøkkenviften ved å si det. Arbeidslyset over kokeplatene kan også justeres i styrke og farge. 

Viften er utviklet i Hjørring i Danmark, hvor selskapet har smurt seg med tålmodighet.  

– Prosessen har vart i 3 år, der spesielt arbeidet med å få de nødvendige godkjenningene fra Apple har krevd mye tålmodighet, sier Morten Sørensen, som er ingeniør i Thermex.