Slik fungerer IKEAs smartknapp

Trådfri er IKEAs nye smartserie med snarveisknapper. Smartfunksjonen er alt annet enn avansert eller sofistikert, den er nemlig ganske enkel og rimelig å ta i bruk!

Den nye smartserien til møbelgiganten inneholder en pakke med trådløs knapp, ett batteri, en metallplate, dobbeltsidig teip og seks klistremerker for å merke knappen, til den nette sum av 99 kroner. Smartknappen kan enkelt settes på kjøleskapet eller en metalloverflate, da den er magnetisk, eller så kan du skru eller tape den på veggen. 

Vær mer fleksibel med IKEAs smartknapp. Foto: IKEA. 

Flere funksjoner

Det smartknappen til IKEA gjør, er mer enn å kun kontrollere lyset i ditt smarthus. Den vil også kontrollere rullegardiner, høyttalere, smartplugger (strømuttak) og andre IKEA Home smart produkter. Du behøver kun et klikk på knappen, i stedet for å bruke appen.

Rullegardinene vil bli hevet, lyset vil bli dimmet, eller høyttalerne vil spille musikk. 

Men smartknappen er avhengig av IKEAs smarthub, kalt den Trådfri Gateway. Uten denne, vil ikke smartknappen fungere. Du kan aktivere en hvilken som helst “scene” man har opprettet i IKEA Home smart appen, sammen med deres Trådfri Gateway.

Enkelt og smart

I appen kan man selv velge hvilken scene som skal tilsluttes den bestemte knappen, og en scene kan bestå av flere forbundet produkter. Dermed reagerer de på en bestemt måte når denne scenen aktiveres. Du kan også ha flere smartknapper i ditt smarthus, som er tilsluttet forskjellige scener.   

Smartknappen fungerer med kun ett enkelt klikk, noe som betyr at systemet er sikkert når man setter det opp, fordi det kun vil aktivere den ene scenen.