Her er den beste mobilen akkurat nå

Det er lett å bli overveldet av alle valgene når man skal kjøpe ny mobil. Her er tre forslag til de beste kjøpene du kan gjøre. 

2021 er her, og markedet vrimler av nye og fristende mobiler.

Her har Komputer for alle samlet sine beste forslag til de beste modellene akkurat nå, som de har testet i sitt testlaberatorium.

OnePlus 8 Pro: fantastisk skjerm

OnePlus 8 Pro har de råeste spesifikasjonene vi noen gang har sett i en mobiltelefon, men smaker det så koster det selvfølgelig litt ekstra.

Telefonen er proppfull av den nyeste teknologien. Vi får 5G, Wi-Fi 6, fem kameraer og rask, trådløs lading.

Det første som slår oss, er den enorme skjermen. Den er høy og smal, som et kinolerret på høykant. Bildet er lyssterkt og fargene intense. Skjermen har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, og den høye samplingfrekvensen i den berøringsfølsomme overflaten bidrar til en myk og jevn bevegelse når du for eksempel blar opp og ned på en hjemmeside.

Ansiktsgjenkjenningen er den raskeste vi har opplevd, mens fingeravtrykksleseren er noenlunde på nivå med konkurrentene.

> Du kan lese Komputer for alles anmeldelse av OnePlus 8 Pro og se aktuelle pris i Testsonen her.  

OnePlus 8 Pro tar utmerkede bilder og er en av de beste mobilene på markedet akkurat nå. Foto: PR. 

Sony Xperia 1 ll: luksustelefon i kinoformat

Med Xperia 1 II har Sony klart å levere en virkelig vellykket flaggskipmodell av en smarttelefon.

Sony-designerne er liker tydeligvis avlange telefoner, og Xperia 1 II er da også i det høye 21:9-formatet. Det betyr at den har et forholdsvis stort skjermareal, men det er likevel lett å få godt tak rundt den også med en liten hånd. Den eneste ulempen er at det er vanskelig å nå øverste del av skjermen uten å ta den andre hånden til hjelp.

Det er også fint å konstatere at Sony lar den gode AMOLED-skjermen komme til sin rett uten forstyrrende hull til et selfiekamera. Takket være den avlange formen har det nemlig blitt plass til kameraet over skjermen.

Det venter også en positiv overraskelse den første gangen du slår på telefonen og skal gjennom de innledende øvelsene. Du velger nemlig selv hvilke apper du vil ha forhåndsinstallert på telefonen. Du slipper med andre ord å slå av enkeltapper hvis du likevel ikke bruker apper fra for eksempel Booking.com eller Amazon.

Som man kan forvente av en mobil i denne prisklassen, er Xperia 1 II svært rask. Alt går uten tegn til nøling eller forsinkelser, og telefonen er generelt en fornøyelse å bruke.

> Les Komputer for alles anmeldelse av Sony Xperia 1 ll og se pris Testsonen her.

FØRSTEKLASSES SKJERM Det er også fint å konstatere at Sony lar den gode AMOLED-skjermen komme til sin rett uten forstyrrende hull til et selfiekamera. Takket være den avlange formen har det nemlig blitt plass til kameraet over skjermen. Foto: PR.

iPhone 12 er en av de beste telefonene akkurat nå

”Endre aldri et fungerende konsept”, ser ut til å være Apples motto for tiden. Det gjaldt høstens nye iPad, og det gjelder i enda høyere grad iPhone 12. 

Det er en forståelig holdning. iPhone er nemlig et suksessprodukt av de sjeldne når det gjelder samspillet mellom maskinvare, apper og operativsystem. Få andre produkter fungerer like smidig og friksjonsfritt som en iPhone, og den er fortsatt klassens beste.

Forbedringen er merkbar. Det meste går raskere og smidigere.

Les mer om iPhone 12

IPHONE 12 Har fortsatt et svart felt øverst på skjermen. Foto: PR. 

En utmerket seniortelefon

Det Doro 8080 ikke har av fantastiske spesifikasjoner, tar den igjen på brukervennlighet. Den er nemlig førsteklasses.

Det er en gjennomtenkt mobil med mange gode funksjoner for folk med spesielle behov eller for dem som ikke har så mye erfaringer med elektronikk.

På baksiden er det en spesiell trygghetsknapp. Hvis du holder den inne, tilkalles venner eller familiemedlemmer du har opprettet i din «Carecircle». De må installere en Doro-app på sin egen telefon, som varsler med en alarm hvis du har problemer. 

> Les Komputer for alles anmeldelse av Doro 8080 og se pris i Testsonen her.

DORO 8080 har en trygghetsknapp på baksiden som gir eldre mennesker ekstra sikkerhet. Foto: PR. 

På størrelse med et nettbrett

Samsung Galaxy Note20 Ultra er en vellykket kombinasjon av telefon og nettbrett. Størrelsen ligger midt mellom de to produktkategoriene, og med en skjerm på hele 6,9 tommer passer den ikke like godt i alle lommer.

Den store skjermen er imidlertid en fornøyelse å bruke. Lysstyrke og kontrast er helt på topp, og alt som vises på skjermen, ser bra ut. 

Det er ingen tilfeldighet at ordet «Note» er en del av navnet. Galaxy Note20 Ultra er nemlig en effektiv notisblokk. Samsungs S-Pen er innebygd og spretter ut av mobilen med et lite trykk på enden av pennen. Du behøver ikke engang å låse opp telefonen.

> Les vår Komputer for alles anmeldelse av Samsung Galaxy Note20 Ultra og se pris i Testsonen.

Samsungs S-Pen er innebygd og spretter ut av mobilen med et lite trykk på enden av pennen. Foto: PR.

Denne artikelen ble opprinelig skrevet i Komputer for alle.