ANNONSØRINNHOLD

Familien Smart: Slik har de løst flyttekaoset på en smart måte

Endelig har Familien Smart flytte inn i sitt nye 50-tallshus. Det har ikke vært uten utfordringer underveis, men det har de løst på en smart måte.

I løpet av 2021 følger vi Familien Smart som skal pusse opp 50-tallshuset de har kjøpt. Tidligere har vi hilst på familien som består av Charles, Janne og lille Henry, og fulgt prosessen de har vært gjennom når de skulle selge leiligheten sin på en smart måte. 

Nå har familien endelig flyttet inn i huset, men det har ikke vært knirkefritt. 

– Å skulle flytte fra leiligheten og rett inn i det nye huset gikk ikke like knirkefritt som vi ønsket, forteller Charles. 

– Huset var ikke på langt nær ferdig og heller ikke hybelen så vi måtte bo i en Airbnb leilighet noen dager. Men nå er vi på plass i hybelen, mens huset er under full restaurering. Leiligheten er kun 25 kvm, så du kan tenke deg at parterapi kurset vårt har fått valuta for pengene, ler han.

God hjelp på veien til flytting 

Janne og Charles har heldigvis fått god hjelp på veien i alt flyttekaoset. 

– Jeg vil påpeke at om det ikke hadde vært for Flytteservice hadde vi knapt nok hatt den energien og gleden vi har rundt prosessen i dag. Vi fikk laget en plan som var 100% tilpasset vårt behov og økonomi. Vi hadde vår egen flyttekonsulent underveis. Det er faktisk gull verdt, forteller Charles. 

De pakket ned, flyttet og pakket opp. I tillegg vasket og klargjorde de den gamle boligen for overtakelse. 

– Vi hadde jo trodd at vi skulle være lengre i prosessen enn vi faktisk var, men korona pandemien forsinker prosesser, så vi måtte også mellomlagre en del eiendeler hos Flytteservice. Apropos å flytte smart og smertefritt anbefaler jeg å få hjelp til dette, sier han. 

Gjestebadet underveis i prosessen og ferdig. Foto: Familien.

Byggeprosessen er i full gang

Nå er familien godt i gang med restaureringsprosessen. Det å ha skikkelig gode, profesjonelle håndverkere har vært viktig, forteller Charles: 

– Snekkeren vår er helt super. Han løser alt, ingenting er umulig og det er en holdning både Janne og jeg setter stor pris på. Allikevel vil jeg understreke at det er viktig å hele tiden følge med på hva som skjer i prosessen. Janne er prosjektleder og følger hele prosessen svært nøye. Hun er i kontakt med arbeidsleder opp til flere ganger om dagen. Det er så viktig å være føre var. Det kan fort bli veldig dyrt og mange timer ekstra om en liten detalj blir feil.

– Vi er også veldig glad for at det ikke har dukket opp uforutsette ting med tanke på råte eller generell dårlig stand på huset. Huset er jo tross alt fra 50 tallet, men det er i overraskende god stand. Et hus av godt håndverk. Lille Henry elsker å være med å bygge og restaurere. Han har allerede bestemt seg for at han skal bli snekker når han blir stor, ler Charles. 

Rent i kaoset 

– Soveromsavdelingen er tiltenkt andre etasje og vi gleder oss vilt til det blir ferdig, sier Charles som sliter litt med å bo på 25 kvm.

Det er fortsatt lang vei igjen før huset er helt ferdig. Men i byggekaoset bruker familien flittig grovstøvsugeren fra Kärcher.

– Uansett hva, vil det bli en vår og sommer med mye støv og skitt rundt oss, og jeg kan ikke skryte nok av grovstøvsugeren til Kärcher. Det er Jannes favoritt, den er ekstremt robust og rengjør raskt og grundig både i, rundt og utenfor huset. Det er morsomt å se hvilken kraft og sugeevne den har, alt av både små og store partikler samles opp i en fei. Henrys leker har dessverre også godt med i dragsuget et par ganger, forteller han og fortsetter med: 

Kärcher er en av mine bestevenner for øyeblikket, helt uunnværlig når du bygger om hjemme. 

Status på Familien Smart prosjektet

– Kaos rundt oss med andre ord, men vi koser oss med tanken på en sommer med stor plass både inne og ute, og veldig hyggelige naboer som skal være hjertelig velkommen til både kaffe og is på terrassen hos oss, om koronaen tillater det, avslutter Charles.