ANNONSØRINNHOLD

Få lavere strømregning med Smart varmestyring

Ingen grunn til å måtte fryse for å spare på strømmen. Tibbers app sparer strøm for deg, uten at du merker det.

Når vinterkulden kommer, stiger strømregningen til værs. Det kan du være sikker på.

– Jeg fikk en vekker da jeg innså at 70-80 % av strømforbruket vårt gikk til oppvarming, sier Tibber gründer Edgeir Vårdal Aksnes, som brukte sin egen 200 kvadratmeter store bolig fra 2008, som testlaboratorium for utviklingen av det nye norske strømselskapet Tibber.

Det første Edgeir Vårdal Aksnes gjorde for å redusere sitt eget forbruk var å installere varmepumpe og skifte ut alle lamper til LED-lamper. Så optimaliserte han varmeforbruket.

– Jeg gikk fra å forbruke 27000 kWh til 15000 kWh. Huset er like komfortabelt å leve i som før. Det er den samme komforttemperaturen og det samme lyset.

smart varmestyring

Tibber har utviklet det de kaller smart varmestyring, som hjelper deg å spare penger på strøm året rundt. Løsningen baserer seg på noe så enkelt som en app og en smart termostat. Termostaten kobles til din strømkilde, som kan være alle former for oppvarming inkludert varmepumper og elektrisk oppvarming.

– Det er mulig å ha en smart termostat for nesten alle typer varmekilder. De er superenkle å installere og konfigurere, slik at du enkelt kan begynne å regulere hjemmet ditt, sier Vårdal Aksnes.

Appen tenker for deg

Termostatene styrer varmeanlegget etter signaler fra Tibbers app. Appen styrer varmen i hjemmet ditt etter strømprisene som varierer i løpet av en dag. Det gjør at du automatisk kan sparer penger ved å skru ned temperaturen når prisen er høy. Bare dette gjør at du sparer 15 – 25 %. Du trenger ikke gjøre noe, alt skjer automatisk.

Appen styres fra din mobil, og gjør at du kan justere innstillinger og kontrollere varmen i hjemmet, uansett hvor du befinner deg i verden. Den har en rekke smarte innstillingsmuligheter, som dag- og nattsenking og fjernstyring av oppvarmingen på hytta. Du kan slå varmen av og på, alt etter når du faktisk bruker boligen din eller er på hytta. Du kan også stille den inn, så varmen slår seg av automatisk, i det du for eksempel forlater hytta.

De større handlingene, som du uansett må utføre selv, kan du planlegge utfra når strømprisene er lave. Har du elbil vil det for eksempel være billigere å lade om natten. Da er strømprisen lav fordi få bruker strøm. Appen kan også gi deg beskjed når strømprisen er ekstra lav, slik at du kan dra nytte av den.

Billig strøm til folket

Ettersom strømprisen varierer hver time, har Tibber etablert et system, som gjør at de overvåker strømprisene, og kjøper inn strøm, når den er billigst.

– Alt er robotisert. Vi har ingen selgere som kjøper strøm, men bruker roboter som konstant følger med på prisene i markedet. Det vi driver med er egentlig ren matematikk, sier Vårdal Aksnes.

Som forbruker får du strømmen til den samme prisen som Tibber kjøper den inn for. De har ingen marginpåslag eller fortjeneste på strømprisen. Det de tjener penger på er den månedlige abonnementsprisen. Tar du en titt i appen, vil du se at du bruker den billigste strømmen på markedet, uten å måtte løfte en finger.

Minst 20% lavere strømregning

Det betyr at du umiddelbart får 20% lavere strømregning bare ved å bytte til Tibber, uten å ha installert en eneste termostat. Hvis du deretter også installerer termostater for smart varmestyring, vil strømregningen reduseres ytterligere.

Skru varmen ned én grad

Det er penger å tjene på selv de minste tiltakene. Tibber har gjort en undersøkelse og testet 1264 svenske og norske eneboliger på omkring 188 kvadratmeter. Alle hadde luftvarmepumpe koblet til en Sensibo-termostat via Tibber. Ved å senke varmen med bare en grad, gikk de ned 110 kWh per måned, som tilsvarer cirka 133 kroner i måneden. Du vil knapt merke den ene graden, men du vil garantert merke at strømregningen går ned med Tibber.

Spar penger på strøm trinn for trinn

  1. Sjekk hva slags oppvarmingssystem du har hjemme. Undersøk om det er mulig å installere varmepumpe. Bor du i borettslag, kan du høre med styret om du kan installere varmepumpe i din leilighet.
  2. Bytt alle lamper til LED-belysning.
  3. Last ned Tibber-appen og tegn et abonnement. Tibber tar seg av byttet for deg. Du vil umiddelbart få 20% reduksjon i strømregningen din, fordi Tibber kjøper strømmen når den er billigst. Dette er uten å ha koblet til en eneste termostat.
  4. Skaff deg en termostat tilpasset din varmekilde. Tibber selger termostater, og termostatpakker til de fleste varmesystemer, til gode priser på sine nettsider.
  5. Konfigurer termostatene du har installert og vips så er du i gang.