Få digital kunst på veggen hjemme

Digitale bilderammer er ikke bare reservert for familiebilder og blinkskudd fra ferien, nå kan du også få noen av verdens vakreste kunstverk opp på veggen.

Går vi tilbake noen år, ble vi bombardert av digitale bilderammer som gjorde det mulig å ha lysbildefremvisning av forskjellige familiefotografier på peishylla eller i vinduskarmen. 

Nå har Netgear-eide Maural produsert en ramme som fungerer på samme måte, men som i stedet for familiemoro skal bringe kunsten til et kaliber folk flest har råd til å henge på veggen i full HD-oppløsning. 

Med Meural Canvas II – og et tilsvarende abonnement – kan du dekorere veggen din med alt fra utvalgte skagenmalere til fotokunst av kjente musikere og mye mer – eller du kan laste opp dine egne bilder til rammen. 

Kunstutvalget er bredt, og det er noe for enhver smak blant de utvalgte kunstverkene, og Meural Canvas II leverer varen når rammen først har blitt hengt opp. 

Fargene på skjermen er klare og lyset er behagelig, og den gir god mulighet til diskusjon om kunst hjemme når en av husets beboere har valgt et verk som ikke faller i alles smak. 

Styres med smarttelefon og innebygd wifi

Selve oppsettet av Meural II går greit så lenge du har en smarttelefon og veggplass tilgjengelig. – bare husk at rammen skal henge nær en stikkontakt. 

Rammen har innebygd WiFi og 2GB minne, så det er enkelt å overføre nye bilder til skjermen. Det tar bare et øyeblikk fra du velger bilde på telefonen til du har det i full størrelse på veggen. 

Meural Canvas II går ikke akkurat i ett med veggen, men har med sin vakre treramme en solid tykkelse. 

Til gjengjeld kan du med Meural skru lysstyrken opp og ned etter behov, og du kan endre bildet så ofte du vil. Du kan også velge at skjermen skal skifte mellom forskjellige bilder i en lysbildefremvisning mellom et tema eller en bestemt artist. 

Hvis du blir lei av kunstverket som vises, kan du enkelt endre det med noen få klikk på telefonen eller ved å vifte med hånden foran skjermen. 

Den siste funksjonen krevde imidlertid litt øvelse før den fungerte, mens kontrollen via Meural-appen var enkel og intuitiv. 

Du kan også bytte bilde via dataen eller med stemmestyring hvis du har Amazons digitale assistent Alexa. 

Finnes i to størrelser 

Meural canvas II kommer i to størrelser, 21,5 og 27 tommer og koster mellom 6990 og 9490 kroner. Ink.mva.

Det er også mulig å kjøpe individuelle kunstverk, på samme måte som all kunsten i databasen er dekket av abonnementet.