5 fordeler med å ha et smarthus

Vil du ha et enklere og mer bekymringsfritt liv? I et smarthus styres nesten alt digitalt, og det er flere fordeler ved å velge det smarte hjemmet.

Med tiden som går, kommer ny teknologi. I løpet av de siste årene har vi blitt vant til å omstille oss og håndtere aspekter av livene våre via denne teknologien. Mye har blitt lettere, da teknologien har gjort at man for eksempel kan slippe å gå til banken, butikken eller posten. Nå har det skjedd en lignende smart revolusjon i hjemmet, og denne blir kalt smarthus.

I det smarte huset styres nesten alt digitalt. Alt fra dørklokken, belysning, sikkerheten, oppvarmingen, vann, lydanlegg, persienner og markiser. Man behøver ikke la alt i huset bli styrt på en smart måte på en gang, men smarthus teknologien kan bli introdusert litt etter litt. Her er fem fordeler av å velge et smarthus.

  1. Komforten vil øke med et smarthus

  2. Tryggheten vil bli større med et smarthus

  3. Sikkerheten vil øke med et smarthus

  4. Smarthus vil øke effektiviteten

  5. Kontrollen vil øke med et smarthus

1. Smarthus vil øke komforten

Et smarthus vil hjelpe med å øke komforten din. Dette ved å ha kontroll over alt lys og all varme, via en digital kontroll. Du behøver ikke reise deg opp fra sengen for å slukke lyset, appen på telefonen din eller kontrollen vil gjøre deg for deg. 

Du kan også sette inn tidsstyring og automatiske regler, noe som betyr at du ikke trenger å løfte en finger, lyset vil skru seg av etter et visst tidspunkt. Du kan for eksempel bestemme at temperaturen i huset skal settes ned om natten, men at det skal bli skrudd opp igjen før neste morgen. Dette kan du også gjøre når du er ute av huset om dagen, og bestemme at det skal settes opp til du kommer hjem, slik at det er varmt og deilig. Dette vil hjelpe deg med å skape et mer komfortabelt hjemmemiljø.

Av å ha denne kontrollen, vil det også hjelpe deg til å spare mer strøm. Det at man kan skru av varme og lys når man ikke trenger det, fører til at unødvendig strømbruk blir spart. Dette vil igjen føre til billigere og færre strømregninger, og man sparer derfor en del penger av å kunne sette tidsstyring på både varme og lys i et smarthus.

Det er flere funksjoner i et smarthus som vil øke din komfort. Du behøver ikke lenger å bevege deg over hele huset for å utføre forskjellige funksjoner. Å trekke for gardinene eller sjekke hvem som har ringt på døren din, kan gjøres fra et sted. 

2. Smarthus vil øke tryggheten 

Ved å ha et smarthus, vil også en fordel være at tryggheten blir større. Ved hjelp av en app eller varsler, vil du få en tidlig beskjed om tilfelle er brann eller vannlekkasje. Smarthuset ditt kan få installert smarte brann- og røykedetektorer, samt vannlekkasjesensorer. Du vil derfor alltid være beskyttet om brann eller vannlekkasje skulle oppstå. 

Fordelen med en smart røykvarsel contra en allimnelig, vil være at den oppdager ulmebranner og elektriske branner som produserer karbonmonoksid opptil to timer tidligere. Du vil derfor bli varslet mye tidligere, på grunn av de termiske og optiske sensorene. Også vannlekkasjesensoren vil oppdage lekkasjen tidlig og du vil bli varslet. Kontroller ditt smarthus med en app på mobilen

3. Smarthus vil øke sikkerheten 

En annen fordel med et smarthus er at sikkerheten i huset vil øke i enda større grad. Du vil oppleve mer kontroll over de ulike delene både innenfor og utenfor huset. Du vil få full kontroll over hvem som kommer og hvem som går. Med smarte dørlåser, vindu- og dørsensorer, samt bevegelsessensorer, vil du alltid vite hva som foregår i- og rundt huset.

Dette er perfekt når du lurer på om ungene er hjemme fra skolen, om du husket å lukke garasjedøren, eller du vil få varsler om det oppstår noe uvanlig aktivitet. Sikkerheten i huset er viktigst for enhver familie, og grunnlaget for å føle seg trygg og beholde roen. Når man forlater huset kan man sette det i borte-modus, og igjen vil man få varsel om en dør eller et vindu åpnes, eller om noen beveger seg inni eller utenfor hjemmet ditt. 

4. Smarthus vil øke effektiviteten 

Effektivitet er en av de største fordelene med et smarthus. Ved å investere i et smarthus, kan du gjøre hverdagen enda enklere. Etter en hektisk dag på jobb, etterfulgt av å hente barn i barnehage og skole, lage middag og deretter gjøre husarbeid, kan smarthuset ditt hjelpe deg gjøre dagen mer effektiv. 

Med et enkelt tastetrykk, eller ved bruk av mobiltelefonen, kan du kontrollere flere teknologiske systemer i huset. La den elektriske støvsugeren gjøre både støvsugingen og vaskingen av gulv for deg. Gå i seng raskere uten at du selv må gå rundt og sjekke om alt er slukket og lukket, de smarte funksjonene gjør det enkelt for deg.

5. Smarthus vil øke kontrollen 

Et smarthus vil gi deg total kontroll over eiendommen din. Du vil alltid ha kontroll og vite om alt fungerer som det skal, og dette gjør du enkelt ved å sjekke din smarttelefon eller en annen elektronisk kontroll. 

Du vil også føle mer kontroll over små duppeditter og ting i huset. Smart teknologi gjør at smarthuset ditt blir mer ryddig. Behovet for ledninger, kabler og fjernkontroller til å styre TV og musikk reduseres, da en enkel kontroll eller app på telefonen gjør det for deg. Dermed har du mer kontroll over gjenstandene i huset, og det vil automatisk se mer ryddig ut.