Slik unngår du krøllete klær i kofferten

Det er super irriterende når du starter ferien med en alt for full koffert, fylt med krøllete tøy. Vi har derfor samlet noen tips til hvordan du kan unngå at klærne krøller seg i kofferten – og hvordan du kan rette ut krøllene, uten et strykejern hvis skaden allerede har skjedd.

Krøllete klær i kofferten

Kanskje du har opplevd det før, du har vært så nøye på å pakke klærne pent ned i kofferten, men med en gang du kommer frem og tar den første trøyen opp av kofferten, så har den flere rynker enn en rosin.

Prøv en av disse 3 tipsene for når du pakker klærne neste gang, så unngår du kanskje at de ikke blir krøllete:

1.Pakk klærne i papir

Når du pakker klærne så kan du prøve å pakk det inn i kjøkkenpapir før du bretter det. Papiret hindrer nemlig at tøyet kan får vedvarende folder. Det samme gjelder hvis du bretter klærne i vaskeposer.

2.Rull klærne

Når du pakker kofferten din så kan det være en god ide å rulle klærne. Da unngår du at det krøller seg og du kan faktisk få plass til mye mer i kofferten.

3.Pakk klærne i plastposer

Sist men ikke minst så forhindrer tynne plastposer også at tøyet ikke får brettekanter og streker. Du får det beste resultatet hvis du pakker klærne inn i helt glatte plastposer og eventuelt kombinerer dette med en av de to øverste tipsene.

Slik retter du ut krøllene uten strykejern

Hvis skaden allerede har skjedd og klærne har blitt krøllete så kan du sprøyte litt vann på brettekanten med fingrene dine. Heng klesplagget på en kleshenger, slik at bretten kan rette seg ut når klesplagget tørker.

Hvis klærne dine veldig krøllete og hjelper det ikke å sprøyte litt vann på rynkene? La klesplagget henge på badet, samtidig som du tar en varm dusj. Damp påvirker nesten alle klær til å rette seg ut. Et lite smart tips er også å bruke rettetang – hvis du har et. Men vær forsiktig på sensitive stoffer.