Slik gjør du bilen høstklar

En ny sesong er over oss og det betyr regn, vind og glatte veier. Med ekspertenes fire tips sikrer du at bilen din har de optimale forholdene for å klare seg godt i den tøffe sesongen.

Selv om høsten allerede er her med sin blåsende vind, byger og fargerike blader,kan sesongen raskt skifte til barskere vær og hagl – og det kan gi flere bileiere problemer. 

Duggen på bilens vinduer kan gjøre det umulig å se ut, vindusviskeren kan stoppe i kampen mot det skiftende været, og de kalde temperaturene kan bokstavelig talt gni lakken i stykker fordi mange ikke har lagt voks i tide. 

Derfor er det allerede nå en god ide å tenke på hvordan du sikrer bilen din mot høsten og vinterens typiske problemer. I en pressemelding gir Biltemas administrerende direktør Jacob Møller sine fire beste tips for hvordan du kan forberede bilen din for de kommende månedene med tøft vær. 

Se nedenfor.

4 tips for å få bilen din trygt gjennom vinteren. 

1. Ta vare på vindusviskeren 

Med sesongskifte kommer også en økt belastning på bilens vindusviskere, som skal tåle falne blader og store mengder nedbør, før snøen kommer dalende om et par måneder. En mindre sjekk av vindusviskerne dine kan være en viktig rolle for at bilen skal få en problemfri sesong. Kontroller vindusviskerne for å se om gummien er solid og at bladene ikke er ødelagt. Avslutt med å vaske vindusviskerne med en svamp, vann og litt vaskemiddel. 

2. Bytt olje på bilen 

Alle bileiere bør sjekke oljen på bilen sin jevnlig, som tommelfingerregel bør oljen skiftes en gang i året. Hvis oljen er i ferd med å bli gammel, er det viktig å skite i løpet av høsten. Gammel motorolje kan over tid bli tykk og treg, noe som gjør det vanskeligere for motoren å trekke rundt når man starter opp i iskaldt vær. 

3. Få duggfri bil 

For mange betyr kaldt vær duggete bilvinduer som begrenser utsikten. Det kan være plagsomt å kjøre med, men heldigvis finnes det en lett måte å løse problemet på Først og fremst skal du sørge for at du får ryddet i bilen din: Fjern alt fra sommeren som kan ha blitt liggende, badehåndkler, pikniktepper og gamle aviser, da det hele suger til seg fukt. Du kan også fjerne fukt ved å tørke av innsiden av frontruten med en anti-dugg klut eller ved å tørke med en klut med et par dråper vaskemiddel på. 

Les mer om hvordan du fjerner dugg fra vinduene.

4. Voks, voks, voks! 

Mange forbinder polering og voksing av bilen med våren og sommeren, der bilen skal ses og vises frem og dermed se så bra ut som mulig. Imidlertid glemmer mange at vinteren er hard på lakken, og at de fleste lakkbehandlinger fra våren har mistet noe av den beskyttende effekten når kulda oppstår. Med en voksbehandling på høsten kan du forlenge levetiden på den lakkforseglingen du allerede har.