Myggangrep: Slik unngår du å bli spist levende

Det er høysesong for mygg, og på tide å oppfriske hukommelsen på hvordan man får en relativt klø-fri sommer.

myggangrep

Det er hunnene som er problemet. I hvert fall når det gjelder mygg. Mens han-myggen helst spiser seg mett i nektar, foretrekker hun-myggen, som en annen vampyr, å drikke blod. Det skriver dr.dk.

Årsaken til at hun-myggen går etter blod er fordi de bruker blodet til å produsere egg. Den mer irriterende bivirkningen av dette er at hun-myggen samtidig sender blodfortynnende spytt motsatt vei. Myggestikk klør derfor fordi kroppen får en mindre allergisk reaksjon.

Den dårlige nyheten er at du ikke helt kan unngå å bli spist av mygg. Den gode til gjengjeld er at det er mye du kan gjøre for å begrense dem. Her er de beste rådene som kan redde deg gjennom sommeren.

1. Duftlys forvirrer mygg

Ved å bruke sin delikate luktesans kan mygg lukte blod til sitt neste måltid. De kan uten problemer lukt både svette og urin, som i en myggs verden er et sikkert tegn på mat. I tillegg kan mygg føle når vi mennesker puster, de merker når CO2-nivået i luften endres.

Et godt triks er derfor å forvirre myggene med sterke aromaer. Duftlys kan nemlig hjelpe med å kamuflere kroppslukten din.

2. Gå i ett med omgivelsene

Mygg som er aktive på dagen har en utrolig utviklet syn. Den er imidlertid ikke mer velutviklet enn det er mulig å lure den ved å bruke klær som passer til omgivelsene.

Husrådene anbefaler å bruke lyse klær i områder med mange mygg, da blodsugerne antas å tiltrekkes av mørke farger. Det er imidlertid ikke helt sant.

Mygg registrere kontraster, og derfor bør man prøve å kle seg etter omgivelsene. Da blir du nesten usynlig for myggen. Så hvis du bor i et grønt område, bruk grønne klær.