5 smarte tips for å forhindre innbrudd i sommerferien

Innbrudd i boliger øker som regel i sommermånedene, men heldigvis finnes det enkle og gode løsninger for å holde tyvene unna der du bor.

Når du reiser på ferie og skal kose deg, er det et godt råd å legge igjen alle bekymringer hjemme. Det gjelder også for selve hjemmet ditt.

I en pressemelding har Netatmo samlet fem smarte tips for å skremme unna innbruddstyvene og sikre boligen på best mulig måte:

1. Sett opp smarte sikkerhetskameraer ute og inne

Med et smart sikkerhetskamera kan du holde øye med boligen din selv om du har reist langt avsted på sommerferie. Du kan få utendørskameraer som er spesielt gode til å gjenkjenne unaturlige bevegelser, og som i tillegg kan skille mellom mennesker, dyr og biler. Et innendørskameraet er ofte utstyrt med ansiktsgjenkjenning, og vil umiddelbart oppdage det dersom det plutselig står en fremmed i gangen. Hvis noen beveger seg inn på eiendommen din – eller inn i hjemmet ditt – vil du raskt bli advart, uansett hvor i verden du befinner deg. Deretter kan du kontakte politiet ved behov.

2. Gi tyvene så mange hindringer som mulig

En solid inngangsdør med flere låser kan være effektivt for å holde innbruddstyvene unna. Jo flere hindringer tyvene møter, desto større er sjansen for at de gir opp. Dobbeltsjekk at inngangsdører, vinduer, garasjedører og verandadører er lukket og låst før du reiser. Se hva eks-innbrudstyv sier er husets største svakheter.

3. Lyssensorer kan virke avskrekkende

Innbruddstyver jobber som regel om natten, og lys kan avsløre dem. Å installere et utendørskamera med et kraftig lys som slås på automatisk når det registrer bevegelser, kan skremme vekk inntrengere. For å gi inntrykk av at noen er hjemme, kan du bruke tiddstyrte lys innendørs, eller stille inn TV-en eller radioen til å skru seg av- og på til ulike tider av døgnet.

4. Gode naboer passer på

Å ha et godt forhold til naboen kan være ekstra kjekt når du skal reise på ferie. Naboen kan for eksempel tømme postkassen din, sjekke om vinduer og dører er lukket og låst, samt varsle deg de oppdager noe mistenkelig. Det er også bedre å legge igjen en ekstra husnøkkel hos en nabo du stoler på, fremfor å gjemme den i blomsterpotta eller under dørmatta.

5. Ikke fortell at du er borte på sosiale medier

I disse dager er det ikke uvanlig at innbruddstyver sjekker det de kan finne av informasjon om mulige mål via sosiale medier. Deler du et innlegg via en åpen profil som viser at du er på ferie, kan dette fungere som en invitasjon til tyven. Hvis det er viktig for deg å dele ferieopplevelsene dine på sosiale medier, bør du altså sørge for at profilen og innleggene dine kun er synlige for personer du stoler på.