Kvelningsfare: IKEA tilbakekaller barneprodukt

En ny rapport viser at produktet utgjør en kvelningsfare hos barn under bruk. Derfor oppfordrer Ikea nå alle kunder om å slutte å bruke produktet og kontakte dem. 

IKEA oppfordrer alle kunder som har kjøpt smekken MATVRÅ, blå/rød 2 stk., til å slutte å bruke den og kontakte varehuset for å få refusjon eller tilsvarende produkt.

De tar produktsikkerhet svært alvorlig. Alle produktene er grundig testet og overholder gjeldende lover og sikkerhetsstandarder. Til tross for dette har de fått rapporter om at knappen på produktet kan løsne og dermed utgjøre en kvelningsfare. 

Derfor oppfordrer nå det verdenskjente varehuset alle kunder til å returnere produktet til IKEA for å motta full refusjon eller et tilsvarende produkt. Kjøpsbevis (kvittering) er ikke nødvendig.

«Vi har fått vite at knappen kan løsne hvis barnet drar i den», sier Emelie Knoester, Business Area Manager ved IKEA of Sweden. Hun fortsetter:

«Sikkerheten til kundene har høyeste prioritet hos IKEA, og som forebyggende tiltak velger vi derfor å tilbakekalle barnesmekken MATVRÅ, blå/rød 2 stk. Smekkene MATVRÅ frukt/grønnsaksmønster grønn/gul er trygge å bruke, da de har en annen design og er laget i et annet materiale.»

Barnesmekken kan returneres til et hvilket som helst varehus mot full refusjon eller et nytt produkt. For mer infromasjon om tilbakekallelsen ring eller besøk varehusets hjemmeside.