Her er tegnet på at du burde skifte vindusviskere

Dårlige vindusviskere kan være en fare både for deg selv og andre. Sjekk ut her hvor ofte du egentlig skal bytte dem ut!

skifte vindusviskere

Du vil vel ikke være en fare for andre? Det er ett tegn du skal være på vakt for, som er en sikker varsellampe på at det på tide å skifte vindusviskere.

Sikkert tegn på at du burde skifte vindusviskere

Striper av vann på ruta etter de har kjørt over, er det største tegnet til at du burde skifte vindusviskere. Aller helst skal de skiftes ut én gang i året, men det er det ikke mange som husker. Så, om du merker du ser dårlig eller at de ikke fjerner det de skal, så er det nok dags for en utbytting. 

Hvor kan du kjøpe nye? 

Det skal være veldig enkelt for deg å finne et sted å kjøpe nye, og få hjelp til å skifte vindusviskere. Bilrekvisitabutikker og bensinstasjoner er typiske steder du kan finne det. Du kan også gjøre det på ditt nærmeste NAF-senter. 

Så, hvordan skiftes vindusviskere? 

Selv om det virker som et tiltak å skulle skifte vindusviskere, så er det faktisk veldig enkelt, og alle kan få det til selv. Her har vi laget en liten guide til deg: 

  • Finn riktig type vindusvisker til bilen din. Ofte kan du oppgi registreringsnummer på bilen din, så vet bilbutikken hvilke du trenger. Hvis ikke, så er det fint å sjekke lengden på de du har fra før, og bilens årsmodell.
  • Om bilen din har det, aktiver serviceposisjon. Dette kan du finne ut i instruksjonsboken. 
  • Se hvordan viskerne du har på bilen står, og pass på at du finner en tilsvarende festeordning på de nye du kjøper.
  • De fleste vindusviskere har en knapp du enkelt trykker på for å trekke dem av. Pass på at festet ikke smeller tilbake i bilen når du tar dem av. 
  • Sett på én og én visker. Disse klikker som oftest lett på uten for mye makt. Her kan du bruke den gamle viskeren til veiledning. 

Kilde: NAF