ANNONSØRINNHOLD

Gjør det selv: Montere elektronisk dørlås

Ønsker du å installere en elektronisk dørlås, men er usikker på monteringen? Her er noen tips om valg av kodelås og en grundig video som viser hvordan du går frem for å montere.

Å droppe nøklene til fordel for en kode blir stadig mer populært. Det finnes en rekke alternative dørlåser å velge mellom, der fellesnevneren er at du slipper å bruke den tradisjonelle nøkkelen for å låse og låse opp døren.

En god variant gir mulighet for å tildele en personlig kode til hver bruker. Du kan gå for et ekstra sikkerhetstrinn ved å kombinere kode og fremvisning av en trådløs brikke. Med en app på smarttelefonen er det mulig å betjene låsen fra hvor enn du måtte befinne deg, og de minste i huset vet at foreldrene, eller døren selv kan trå til og låse døren bak dem hvis det blir glemt når de haster av gårde til skolen.

FG-godkjent

Hvis du først har kommet så langt at du vet at elektronisk dørlås vil gi deg en enklere hverdag, har du nok oppdaget at det finnes en rekke løsninger fra ulike leverandører. I utgangspunktet kan det være en utfordring å orientere seg, men gå for kvalitet i både elektronikk og mekanikk. Et godt tips da er å sjekke om låsen er forsikringsgodkjent, og det er faktisk bare én elektronisk dørlås som bærer FG-merket. Det dreier seg om Yale Doorman, som vi skal fokusere på i denne artikkelen.

Låsbloggen tar for seg poenget med FG-godkjenning

 

Fagfolk

Ved montering er det enkleste alternativet å droppe hele monteringsjobben selv og overlate det til fagfolk. Kjøper du den elektroniske dørlåsen hos en låsesmed, kan du få en pakkepris på hele løsningen ferdig montert.

 

Oppgradere sikkerheten

Ved renovering av boligen kan også ytterdøren være moden for utskifting. Da er det smart å oppgradere sikkerheten samtidig. Hos noen forhandlere dukker det opp tilbud om å anskaffe ny dør med elektronisk dørlås ferdig montert. Det er en vinn-vinn-vinn-situasjon:

  • Du dropper den mekaniske nøkkelen. Med en eldre lås i døren, vet du ikke hvor mange nøkler som er på avveie. Nå eliminerer du et potensielt sikkerhetsproblem.
  • En elektronisk dørlås gir en enklere hverdag, med inn- og utlåsing uten nøkkel, samt full oversikt over hvem som har tilgang til hjemmet ditt.
  • Ferdig montert lås gir deg tid til andre oppgaver – hvis du ikke er innstilt på å gjøre det selv.

Ta gjerne denne enkle testen for å sjekke om elektronisk dørlås vil gjøre hverdagen din enklere.

Gjør det selv

Under finner du en monteringsvideo om hele prosessen. Produktsjef Øystein Nesse hos Assa Abloy Opening Solutions Norway (tidligere Trioving) forklarer grundig og forståelig:

  • Forberedelser
  • Montering steg for steg
  • Funksjonstest før låsen tas i bruk
  • Vedlikehold

 

 

Vær grundig

Øystein råder alle som er interessert i elektronisk dørlås om å se hele videoen før man drar og handler. Da vet du hva du går til, hvilket verktøy du bør har klart i forkant og hva som finnes av tilbehør for å oppnå en driftssikker installasjon.

Mange lurer på om det er lov å montere den elektroniske dørlåsen selv. Juridisk sett er det ingen hindringer, og det er ingen krav om at en låsesmed må utføre et slikt oppdrag.

 

Her finner du svar på en rekke andre spørsmål om bruk av Yale Doorman.

 

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel fra Kontent for ASSA ABLOY Opening Solutions Norway/Yale Norge.