Har du noen av disse tingene hjemme? De kan være farlige!

Mange produkter tilbakekalles fordi de kan være direkte farlige å bruke. Sjekk om du har noen slike tilfeller på denne oversiktlige lista.  

Det selges jevnlig produkter som senere blir tilbakekalt av leverandør, fordi varene er mangelfulle eller potensielt farlige for forbrukeren. 

Men det kan være vanskelig å informere forbrukerne om at varene de har kjøpt i god tro er farlige og bør skrapes.

 

Med dette har Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) laget en nettside som lister opp farlige produkter man bør slutte å bruke, og heller levere inn til salgsstedet, skriver NRK. 

På lista finner man vidt forskjellige produkter som arbeidslamper, kjøleskap, armringer, klatreseler, trappegrinder, radioer og mye mer. Fellesnevneren for alle gjenstandene er at de har en defekt som gjør at de ikke bør brukes. 

Slik så en Pinell GO-radio ut etter å ha antent. (Foto: Brann- og redningsetaten)

 

For eksempel er den populære DAB-radioen Pinell GO brannfarlig. Barn kan sette fast hodet i IKEA-grinden Patrull og sommerfarsotten Hoverboard risikerer å bli overopphetet. Bare for å nevne noe.    

Loven krever at produsenter og importører selv rapporterer produkter med feil. Da havner produktet på lista til DSB og dermed på nettsiden farligeprodukter.no. Vi anbefaler at du tar en kjapp sjekk og ser om du kjenner igjen noen av produktene der.

Dersom du kjenner til et produkt som er tilbakekalt, men ikke oppført på lista over farlige produkter, kan du også melde det inn på denne siden. Enkelt, greit og til fellesskapets beste.  

Let opp og meld inn farlige produkter på farligeprodukter.no. 

 

Les også: – Folk har så mange ladere at de mister oversikten!