Sikkerhet

Trygghet i hjemmet ditt og sikring av huset

Vi i Villa er stedet for nyheter og generell informasjon om sikring og sikkerhet for ditt hus: brannforsikring, tyveriforsikring, innboforsikring. Men også alt som omhandler barnesikring, tips for å unngå å svindel, og forhindre tyveri.

Les mer

Brannvern og røykvarslere

Brann er enhver huseiers mareritt. Derfor er det alltid et spørsmål om å skape trygghet og utruste seg mot brann og eliminere brannfeller i hus og hage.

Vi i Villa bidrar ved å gi råd om for eksempel kjøp og montering av røykvarslere gjennom våre artikler. Du kan også finne både innledende og utdypende artikler om ugressbrennere, pulverslukkere og andre hjelpemidler.

Vannskader og lynskader

Vi i Vi i Villa har også mye nyttig informasjon i forskjellige artikler om hvordan du skal oppføre deg under tordenvær og lyn. Les også om hvordan du forsikrer deg mot lynskader på eiendommen.

Nabohjelp og førstehjelp

En av de beste måtene å sikre hjemmet på er ved å benytte seg av dine gode naboer. Dette kan selvsagt gjøres helt uformelt, men det finnes også kampanjer og organisasjoner som har satt nabohjelpen i system. Les blant annet her på viivilla.no om hvordan nabohjelp kan bidra til å begrense tyveri og ran i hjemmet.

Beskyttelse mot sopp og råte i huset

Vi holder også huseiere oppdatert på hvordan de kan beskytte seg mot soppangrep i huset og mot råteangrep. Du kan derfor finne informasjon her om hva du kan gjøre for å opprettholde et sunt inneklima uten fare for soppskader, på samme måte som du kan finne informasjon om hva du skal gjøre når skaden er oppstått og sopp og råte har funnet veien inn i boligen din.

Råd om radon og radonmålinger

Radon er en radioaktiv gass, som kan være kreftfremkallende, spesielt i forbindelse med røyking og brenning.

Radon kan ikke sees. Det kan bare måles. Finn mer informasjon her på våre sider om hvordan og når du skal få utført en radonmåling.

Regler og forskrifter

Vi skriver både om nye regler og forskrifter og om endringer i merker og sertifiseringer. Du finner også mange overraskende og nyttige tips og triks til hvordan du generelt kan øke sikkerheten i huset ditt.

Derfor må du slå av julelysene om natta

Derfor må du slå av julelysene om natta

Hvem lyser du for på natta? Det er unødvendig og kan være direkte farlig! Spar heller på strømmen og les rådene på hva du bør gjøre her. 

Høytid for brann: Slik sikrer du hjemmet!
brann

Høytid for brann: Slik sikrer du hjemmet!

Desember en blant månedene med flest branner i norske hjem, og statistikken viser at brannene i denne måneden ofte er mer alvorlige enn ellers i året. En røykvarsler kan være redningen, men det er allikevel flere ting du bør være obs på.

Slik fjerner du dugg effektivt fra bilrutene

Slik fjerner du dugg effektivt fra bilrutene

Dugg på bilvinduene kan være alt fra plagsomt til livsfarlig. Heldigvis finnes det et triks som gir deg duggfrie vinduer på bare sekunder.

12 tips til et barnesikkert hjem
Gjør hjemmet ditt barnesikkert

12 tips til et barnesikkert hjem

Har barnet ditt begynt å bevege seg rundt på egenhånd? Eller trenger du hjelp til hva du bør tenke på når barnebarna kommer på besøk? Fortvil ikke, vi har de beste tipsene til hvordan du kan sikre at hjemmet ditt er trygt for barna

Svindel: Vær på vakt når du selger ting på nettet
Ny nettsvindel du skal være oppmerksom på

Svindel: Vær på vakt når du selger ting på nettet

Bruker du hjemmesider som Finn og Facebook Marketplace, bør du akkurat nå være spesielt oppmerksom på en bestemt svindeltype. Som alltid er hensikten å svindle deg for penger.

Pass på! Dette stjeler tyvene nå
tyver i nabolag

Pass på! Dette stjeler tyvene nå

Tyver stjeler griller og møbler fra hager. Selv blomster, planter og hagegnomer får ikke stå i fred for tyveri i norske hager.

6 av 10 bekymret for boligbrann

6 av 10 bekymret for boligbrann

Skadedyr, sopp, lekkasjer, innbrudd, elektrisk feil og lynnedslag; av hendelser som rammer hjemmet, er nordmenn aller mest bekymret for brann, viser ny undersøkelse gjennomført i forbindelse med Brannvernuka 2020.

IKEA tilbakekaller farlig produkt

IKEA tilbakekaller farlig produkt

Tester har vist at produktet kan slippe ut nivåer av kjemikalier som overskrider den obligatoriske grensen. Nå oppfordrer IKEA at alle som har varen, om å slutte å bruke det.