Sikkerhet

Trygghet i hjemmet ditt og sikring av huset

Vi i Villa er stedet for nyheter og generell informasjon om sikring og sikkerhet for ditt hus: brannforsikring, tyveriforsikring, innboforsikring. Men også alt som omhandler barnesikring, tips for å unngå å svindel, og forhindre tyveri.

Les mer

Brannvern og røykvarslere

Brann er enhver huseiers mareritt. Derfor er det alltid et spørsmål om å skape trygghet og utruste seg mot brann og eliminere brannfeller i hus og hage.

Vi i Villa bidrar ved å gi råd om for eksempel kjøp og montering av røykvarslere gjennom våre artikler. Du kan også finne både innledende og utdypende artikler om ugressbrennere, pulverslukkere og andre hjelpemidler.

Vannskader og lynskader

Vi i Vi i Villa har også mye nyttig informasjon i forskjellige artikler om hvordan du skal oppføre deg under tordenvær og lyn. Les også om hvordan du forsikrer deg mot lynskader på eiendommen.

Nabohjelp og førstehjelp

En av de beste måtene å sikre hjemmet på er ved å benytte seg av dine gode naboer. Dette kan selvsagt gjøres helt uformelt, men det finnes også kampanjer og organisasjoner som har satt nabohjelpen i system. Les blant annet her på viivilla.no om hvordan nabohjelp kan bidra til å begrense tyveri og ran i hjemmet.

Beskyttelse mot sopp og råte i huset

Vi holder også huseiere oppdatert på hvordan de kan beskytte seg mot soppangrep i huset og mot råteangrep. Du kan derfor finne informasjon her om hva du kan gjøre for å opprettholde et sunt inneklima uten fare for soppskader, på samme måte som du kan finne informasjon om hva du skal gjøre når skaden er oppstått og sopp og råte har funnet veien inn i boligen din.

Råd om radon og radonmålinger

Radon er en radioaktiv gass, som kan være kreftfremkallende, spesielt i forbindelse med røyking og brenning.

Radon kan ikke sees. Det kan bare måles. Finn mer informasjon her på våre sider om hvordan og når du skal få utført en radonmåling.

Regler og forskrifter

Vi skriver både om nye regler og forskrifter og om endringer i merker og sertifiseringer. Du finner også mange overraskende og nyttige tips og triks til hvordan du generelt kan øke sikkerheten i huset ditt.

Måker som bråker – Hva kan du gjøre?
måker

Måker som bråker – Hva kan du gjøre?

Om du har hatt problemer med måker tidligere, må forebyggende tiltak gjøres nå. Etter hekkingen har startet, er det nemlig for sent.

Når er det tid for dekkskift?
skifte dekk

Når er det tid for dekkskift?

Med vårens fremkomst blir gresset grønnere og gradestokken stadig varmere, noe som også betyr det er tid for dekkskift. Men når lønner det seg å skifte dekk, og hvordan kan du best gjøre det selv? Det gir vi deg svaret på her.

Derfor må du slå av julelysene om natta

Derfor må du slå av julelysene om natta

Hvem lyser du for på natta? Det er unødvendig og kan være direkte farlig! Spar heller på strømmen og les rådene på hva du bør gjøre her. 

Høytid for brann: Slik sikrer du hjemmet!
brann

Høytid for brann: Slik sikrer du hjemmet!

Desember en blant månedene med flest branner i norske hjem, og statistikken viser at brannene i denne måneden ofte er mer alvorlige enn ellers i året. En røykvarsler kan være redningen, men det er allikevel flere ting du bør være obs på.

Åtte tegn på epostsvindel

Åtte tegn på epostsvindel

Svindel, spam, virus og hacking via e-post rammer mange. Her lærer du hvordan du beskytter deg.

Slik fjerner du dugg effektivt fra bilrutene

Slik fjerner du dugg effektivt fra bilrutene

Dugg på bilvinduene kan være alt fra plagsomt til livsfarlig. Heldigvis finnes det et triks som gir deg duggfrie vinduer på bare sekunder.