Annonse for keo.no

7 måter å øke verdien på din bolig

Å pusse opp eiendommen din er uten tvil den beste måten å øke verdien på boligen. Men hvilken oppgradering er den beste investeringen? Noen vil si at et nytt kjøkken eller baderom gir deg den beste verdiøkningen for pengene og tiden du legger inn i det. Mens andre kan hevde at å renovere fasadene eller…

øke verdien på din bolig

Å pusse opp eiendommen din er uten tvil den beste måten å øke verdien på boligen. Men hvilken oppgradering er den beste investeringen? Noen vil si at et nytt kjøkken eller baderom gir deg den beste verdiøkningen for pengene og tiden du legger inn i det. Mens andre kan hevde at å renovere fasadene eller tilføre solterrasse eller badebasseng er den beste investeringen. Uansett er det nyanser mellom hva som gir en leilighet mest verdiøkning kontra en enebolig, tomannsbolig eller rekkehus.

Så, hva er svaret på spørsmålet: Hvilken oppgradering bidrar mest til å øke verdien på eiendommen din? Vi vil gi det svaret på dette i slutten av artikkelen. Dersom du behøver hjelp med å finne ut hvor du skal begynne har vi noen generelle oppgraderinger du bør vurdere.

7 oppgradering tips som øker verdien på boligen din.

1. Oppgrader kjøkken eller baderom

Å investere i et moderne kjøkken er alfa og omega for å øke verdien på boligen din. Et nytt lag med maling, nye hvitevarer og oppgradert tilbehør som for eksempel quooker gir økt verdi. Likedan vil en oppgradering av badet tilføre størst økning i verdi. Merk at dette også er de dyreste tingene å  oppgradere som regel, men du får det som regel igjen ved at kjøperne av boligen oftest ser etter at disse tingene er på stell.

2. Øk verdien på din eiendom ved å få den til å stå ut i forhold til andre eiendommer Interiøret i hjemmet skaper ofte førsteinntrykket for potensielle kjøpere, så sørg for at det stråler av boligen. Vurder å vaske persienner, markiser eller lameller slik at de ikke er nedstøvet og skitne på bildene. Ha friske blomster og planter på bildene, og sørg for at alle lysene fungerer så det ikke er noe å utsette på boligen din. Dersom du har en oppkjørsel bør denne rengjøres med høytrykkspyler slik at du skaper et perfekt førsteinntrykk.

3. Oppgrader hagen (dersom du har en)

Å gjøre enkle grep, ved for eksempel å fjerne gamle døde busker og blader, samt plante nye friske trær, blomster eller hekk kan gi potensielle kjøpere inntrykk av at du tar godt vare på eiendommen. Vurder om det er nødvendig å sette opp et nytt gjerde mot naboen eller renovere det eksisterende om det er falleferdig og slitent. I dag kan man til og med erstatte en utslitt gammel plen med en frisk og grønn plen på ferdig rull.

4. Oppgrader vinduene

I disse tider hvor strømprisene er skyhøye er dårlige vinduer den største energityven som fører til økte kostnader. Derfor kan det være veldig lønnsomt å erstatte gamle, sprukne og utdaterte vinduer for å få hjemmet til å være moderne og energieffektivt. Nyere og mer energieffektive vinduer vil hjelpe deg med å holde kostnadene nede igjennom vinteren, og varmen ute på sommeren. Med dagens høye strømpriser vil en eventuell kjøper være glad for denne oppgraderingen.

5. Bygg terrasse eller markterrasse slik at man kan nyte solen og dagene utendørs. Å øke mulighetene for å bruke hagen i større grad gir nye beboere økt livskvalitet. Ikke bare tilfører du verdi for de som ønsker å nyte varme sommerkvelder med venner utendørs, men også det estetiske uttrykket på eiendommen.

6. Installer et massasjebad eller et badebasseng

Et sted for rekreasjon og velvære i hagen er en perfekt vei å tilføre økt livskvalitet, og derav økt verdi for hjemmet ditt. I installere et badebasseng i hagen skaper en fin atmosfære for utendørsområdet og øker verdien på boligen. Massasjebad, spabad eller badebasseng kan være dyre, men om  du ser etter en imponerende tilleggsverdi for din bolig kan det være den perfekte investeringen. Du tilfører rett og slett noe som ikke alle andre har, og det i seg selv har en verdi for mange.

7. Utendørs området

Å ha et velstelt, attraktivt og pent uteområde tilfører god verdi for de større boligene som eneboliger og tomannsboliger. En profesjonelt anlagt hage kan tilhøre mange hundre tusen kroner ekstra i verdi og er en ting som legges merke til blant de som titter på boligannonser.

Ved å følge disse syv tipsene kan du massivt øke eiendommen sin verdi. Uavhengig om du ønsker å selge boligen eller rett og slett bare øke din egen livskvalitet. Disse syv tipsene vil hjelpe deg å tjene mer penger ved et potensielt salg av eiendommen din. Så da behøver du bare å planlegge og investere for at din eiendom skal sette nye rekorder i markedet.

Konklusjon

Enten du ønsker å øke livskvaliteten, øke boligverdien eller rett og slett ønsker å øke kvaliteten på boligen din er de syv tipsene uunnværlige.

Ved å følge disse syv tipsene kan du øke verdien på boligen, og gjøre den mer attraktiv for potensielle kjøpere ved å gjøre naboen sjalu på uteområdet ditt.

Ta kontakt med eiendomsmegler eller landskapsarkitekt om du behøver hjelp til å vurdere hvilke tiltak som er best å gjøre for din eiendom. De vil være i stand til å gi deg et estimat på hva som er mest lønnsomt å gjøre hos deg.

Med tålmodighet og hardt arbeid kan du øke hvordan din eiendom ser ut mens du øker verdien på den i markedet.

Lykke til!