1. Mer dopapir for pengene
Hender det at du trekker litt for hardt i dorullen, og plutselig ligger det en halvmeter papir på gulvet? Prøv å presse dorullen flat, så ruller ikke papiret av sted like lett.
2. Ikke la vannet renne
Tar det lang tid før vannet får den temperaturen du ønsker? Ha en kanne stående ved siden av kranen så kan du fylle opp den mens du venter, og deretter bruke vannet til å for eksempel vanne blomster eller koke poteter.
3. Dobbel avkalking
Når du avkalker kaffemaskinen eller vannkokeren neste gang, ta vare på den første omgangen med vann og avkalking. Tøm vannet i en pose, og bind det rundt dusjmunnstykket. Etter et par timer er dusjmunnstykket som nytt!
4. Spar på plastfolien
Det blir ofte en del tukling med plastfolien før man får riktig lengde, og den har lett for å krølle seg sammen og måtte kastes. Men hvis du legger rullen i fryseren en stund neste gang, blir den mye enklere å håndtere.
5. Vær varsom med sjampoen
Å bruke en såpedispenser også til sjampo er en god idé hvis du vil unngå å bruke for mye.
6. Bruk alt oppvaskmiddel
Du synes kanskje at flasken med oppvaskmiddel ser tom ut, men hvis du etterfyller med litt vann holder det til 4-5 oppvasker til. Det samme gjelder for sjampo, balsam og dusjsåpe.
7. Ta med egne poser
Du har sikkert hørt at tøyposer sparer miljøet, men visste du at du kan spare mye penger også? Hvis du for eksempel handler tre ganger i uken og kjøper to plastikkposer hver gang, koster det deg godt over 300 kroner per år.
8. Ikke kok for mye
Det finnes en enkel måte å spare strøm på når du lager mat. Når du koker poteter og andre grønnsaker trenger du bare å så vidt dekke de med vann, og dermed sparer du både tid og penger ettersom det er mindre som skal varmes opp.
9. Kjøp et tørkestativ
Bruk av tørketromleren kan lett bli en dyr post i budsjettet. Men hvis du lar klærne henge til tørk på et tørkestativ tre ganger i uken istedenfor, kan du spare oppimot 750 kroner i strømutgifter på et år.
10. Hundre prosent tannpasta
Visste du at klemmene som vanligvis brukes til plastikkposer, også kan brukes til annet? Hvis du setter en klemme i bunnen av tannpastatuben når den ser ut til å være tom, og presser den sakte oppover, får du ut det siste av tuben. Går det tregt kan du prøve å holde tuben under varmt vann en stund.

En flatklemt dorull sparer noen kroner. Foto: Idényt