Norge stenges ned: Hva skal du bruke tiden din på?

På grunn av faren for å bli smittet med koronavirus, har Norge blitt stengt ned. Mange arbeidsplasser har sendt de ansatte hjemme i karantene eller til hjemmearbeid. Utdannelsessteder, skoler og barnehager har også stengt. Vi har satt sammen noen tips til hvordan du får tiden til å gå de neste 14 dagene hjemme.

Kanskje du trenger inspirasjon til hvordan du kan fylle tiden den kommende perioden med produktive oppgaver og gjøremål eller fine aktiviteter med familien.

Og det er selvfølgelig mange ting du kan gjøre, selv om du jobber hjemme, er i karantene eller må være hjemme for å passe på barna. La deg inspirere av listen under med 5 ting du kan gjøre i den kommende perioden.

1. Rydd

Du har garantert et skap eller loft som trenger å bli renset opp i og garantert en skrubb. Nå har du virkelig muligheten til å kaste deg ut i denne prosessen og ta grep. Se her hvordan du organiserer huset rom for rom.

Å rydde er en kunst i seg selv. Det er i hvert fall det som opprydningsguruen Marie Kondo mener. Hun har tatt verden med storm med sin unike ryddemetode og tipsene er utrolig nyttige! Du kan lese mer om hennes opprydningsmetode her.

2. Puss vinduene

Å vaske vinduene kan være både slitsomt og et stort prosjekt å sette i gang som krever tid. Men nå når du er hjemme hele dagen, slipper transporttid til og fra jobben, har du ingen grunn til å ikke gi vinduene litt ekstra kjærlighet, så de blir skinnende rene så vårsolen kan titte inn. Se her hvordan du pusser vinduer som en profesjonell – og helt uten striper!

  Bruk tiden du har hjemme til å stelle i hagen.

3. Hagen i mars 

Når du uansett er ute i hagen, er det masse ting du kan gjøre før våren for alvor setter i gang. Hvis barna er hjemme, kan du gjøre det om til en familieaktivitet. 

Du kan for eksempel nå beskjære frukttrær, fjerne mose i plenen, eller plante ut i krukker.

4. Uteområdet 

Hvis snøen har smeltet der du bor, kan du også gå igang med utendørs området. For eksempel kan du fikse slik at terrassen blir god som ny.

Går du med en drøm om en ny platting eller terrasse, kan du også kaste deg ut i et prosjekt på å bygge en fra bunnen. Se hvordan du leger en her.

5. Avrim fryseren 

Det er sjelden det blir gjort og det er absolutt ikke en drømmejobb, men når det først er gjort skaper det både glede i sinnet og ekstra plass i fryseren. Og det er det vel ingen som sier nei til akkurat nå. Se her hvordan du enkelt avrimmer fryseren din.