Myte avlivet: Så mange skritt skal du egentlig gå!

10.000 skritt om dagen har til nå vært ansett som det gyldne snitt for et sunt liv. En studie punkterer derimot myten og forteller hvor mange skritt du egentlig trenger å gå!

gå ute i naturen

Det er med tiden blitt en populær sannhet at man bør gå 10.000 skritt om dagen for å holde seg sunn og frisk. Nå har amerikanske forskere imidlertid sett nærmere på saken, og de kommet fram til at det er et noe lavere antall man trenger å gå – det skal nemlig holde å gå kun 7.000 skritt om dagen for å holde seg sunn. Det skriver Videnskab.dk.

Stor forskjell på dødelighet

Forskernes undersøkelser gikk over 13 år – fra 2005 til 2018 – og i alt 2000 menn og kvinner med en gjennomsnittsalder på 45 år har deltatt i undersøkelsen. Da studien ble avsluttet var 72 av forsøkspersonene i mellomtiden døde, og forskerne kunne konkludere mer at de personene som gikk mellom 7000 og 10.000 skritt om dagen hadde 50-70 prosent lavere risiko for å dø sammenlignet med de som gikk færre skritt.

Det var altså en klar sammenheng mellom det å gå mange skritt og lavere dødelighet. Men hvis du nå tenker at du bør gå en halvmarathon hver dag for å være sikker på å holde deg unna sykdom og død, kan du godt slappe av. Forskerne fant nemlig også ut av at mer enn 10.000 skritt om dagen ikke resulterte i en ytterligere nedsatt risiko for å dø tidlig.