Slik gjør du boligen lettsolgt

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.

Skal du selge boligen din, kan det lønne seg å investere litt ekstra tid i boligstyling. Interiørstylist og designer Signe Schineller driver bloggen Resignert.no og er i disse dager aktuell i programmet «Boligkrise» på TVNorge.

Signe har jobbet med mange boligprosjekter og vet akkurat hvilke triks som skal til for å gjøre boligen til et mer attraktivt salgsobjekt. Hun mener den største feilen mange gjør, er å gjøre ingenting.  

– Det er mange som fokuserer fremover, uten å legge tid, ork eller penger på noe de skal flytte fra, sier hun, og legger til at det absolutt ikke trenger å koste mye penger for å gjøre en forandring. 

– Ommøblering, rydding og sirkulering av ting i ulike rom kan ha stor effekt. Og det er gratis! Og å pusse opp er helt unødvendig. Ta det mest synlige. Er noe skjevt, slitt og skittent, er det smart å gjøre noe med det. Synlige ledninger, flekker på veggen og store merker i flatene tyder på dårlig vedlikehold av boligen og er ikke et pluss på vising.

Få proffhjelp

 Har du ikke tid eller ork til å gjøre særlige forandringer, er det hjelp å få. Stadig flere benytter seg av hjelp til boligstyling før salg, noe som kan komme godt med. 

– Lei inn ekspertise for å få gode råd til ting du kan mestre selv. Flere meglere pakker det også inn i prisen, sier Signe. Interiørstylisten mener det i tillegg er svært viktig å møblere «riktig» før salg. 

– Å møblere riktig får gjerne frem rommet og dets potensiale. Få frem luft og romfølelse. Ikke alle klarer å se for seg hvordan et tomt rom kan se ut! Men merk at for mange møbler kan ha motsatt effekt, forklarer hun. 

Signes 5 beste styling-tips

1 Rydd! 

2 Fjern overflødige møbler og rot.

3 Less is more. Ta bort tunge og mørke gardiner. Få inn mer lys! 

4 Overflatebehandling er rimelig og gir stor effekt om veggene er gule og slitte. Mal! 

5 Det er fint å gå inn i et rom og bli inspirert. Tenk detaljer. Skap en harmonisk rød tråd.