Ny trend: Denne hvite, flate tingen avgjør om du kan selge boligen din

Beliggenhet, areal og antall rom er ikke lenger det eneste som er avgjørende for et vellykket boligsalg.

hvite vegger og flater er viktig for boligsalg

Boligkjøpere ser ikke lenger kun etter god beliggenhet og plass til barna når de leter etter nytt hus. Nå er de også på jakt etter store, hvite vegger. Det skriver Home i en pressemelding.

Årsaken til dette er at nordmenn ønsker plass til å kunne henge de store TV-skjermene sine på veggen. Ola og Kari Nordmann går nå for betraktelige større skjermer når de skal handle ny TV.

– 65 tommer og større står nå for 42 prosent av TV-markedet, mot 34 prosent i første del av 2020. Størst prosentvis vekst er det i de aller største TVene på over 75 tommer, som nå har en markedsandel på nesten 13 prosent, sier Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen til Lydogbilde.

Typisk en mannegreie

Dette merkes også blant eiendomsmeglerne hos Home, som hvert år gjennomfører visninger i tusenvis av boliger. De opplever at det som oftest er mannen i husstanden som vil ha plass til en stor skjerm.

– På en nylig visning fortalte en kvinne til sin mann hvor hun så for seg at juletreet skulle stå, hvor han veldig raskt svarte tilbake hvor han hadde sett for seg at 85-tommers TV-en skulle henge. Dette viser veldig godt hvilken vei utviklingen går i, i takt med at tv-skjermen blir billigere og billigere, sier Henrik Hauthorn Jensen, som er boligmarkedsanalytiker i Home.

TV-en skal henge på veggen

Boligkjøpere er ekstra opptatt av at TV-skjermen skal ha en god plassering, erfarer Homes eiendomsmeglere.

– De ser etter om sofagrupperingen og der hvor tv-en skal henge er godt plassert i forhold til hverandre, sier Jensen. Han forteller videre at man typisk har to-tre flatskjermer i hjemmet; en i stua, en litt mindre på enten kjøkkenet eller soverommet og noen alle tre steder.

– Er det snakk om en barnefamilie har også kanskje noen av barna en TV på barnerommet, men mange barn klarer seg med et nettbrett eller en bærbar PC som de streamer på.