Hytteidyll ved Gålå

Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

 <!–Hytta ligger vakkert i solskinnet skjermet av høye trær–>Hytta ligger vakkert i solskinnet, skjermet av høye trær. Den doble terrassedøren er satt inn etter overtakelse, og terrassen utenfor er bygget nå.  
Inngangspartiet er pyntet med gamle melkespann med einer og lyng som gjør det til en hyggelig opplevelse å komme til hytta.
Inngangspartiet er pyntet med gamle melkespann med einer og lyng som gjør det til en hyggelig opplevelse å komme til hytta.

Hytte på fjellet var lenge høyt oppe på ønskelisten til paret fra Hamar. Da de kom over denne hytta med vakker beliggenhet i Gudbrandsdalen var de ikke sene om å slå til!

Hytta ligger i Gålå-området noen kilometer fra Gålåvannet, hvor det er flotte muligheter for fjellturer både til fots, på ski og på hesteryggen. Det er også fint å sykle, spille golf, rafte og fiske i dette naturskjønne området.

Hytta ligger i et terreng hvor det fremdeles er seterdrift om sommeren, og sauer og kuer beiter fritt rundt hytteveggen, noe som gir en følelsen av å befinne seg langt til fjells. 

Ekteparet ønsket seg hytte i akkurat dette området, og hadde vært på utkikk en god stund da de i 2001 så annonsen i Aftenposten. Det gikk ikke mange dagene før hytta var deres, og de kunne begynne planleggingen av hvordan hytta skulle se ut innvendig.

Den er bygget i 1977, og ble senere påbygget i 1993. Hytta er på totalt 85 kvadratmeter og består av inngangsparti, stue, kjøkken, mellomgang, bad og fire soverom. I tillegg har den en overbygget svalgang med biotoalett, bod og to terrasser, en på hver side. Det er innlagt strøm, samt vann fra felles brønn.

I den hyggelige stuen står solide stoler og trebord med rødmalt understell fra Lom Møbler. Stolsetene er nylig trukket om med koselig stoff fra Fabrikkutsalget Brumunddal.
Den gamle sofaen var sliten i stoffet, men like funksjonell og god å sitte i. Den ble dermed trukket om i rødt ullstoff fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, og fikk nye puter i saue- og kuskinn fra Jysk Sengetøylager.

Nye farger
– Hytta så helt grei ut da vi overtok den, forteller eierne, – med det er klart man har lyst til å sette sitt eget preg på en fritidsbolig hvor man skal tilbringe mye tid, og gjøre den til sin.

Det første vi gjorde var å slipe alle furugulvene i hele hytta og lakke dem med mattlakk. Deretter ønsket vi å få mer lys inn i stua, og skar ut en åpning i veggen hvor vi satt inn en dobbeldør med glassvinduer. Dette endret rommets karakter fullstendig, brakte naturen inn og visket ut skillet mellom ute og inne. Her nyter vi utsikten både morgen, ettermiddag og kveld.

Favorittplassen er i godstolen ved siden av den sprakende peisen. Stolen er fra Bohus, mens saueskinnet er fra Smart Club. Den nydelige mose- og konglekransen på veggen er laget av en venn av familien. Legg merke til den store rota på gulvet, den er uthult og høvlet, og fylt med friske einer som sprer deilig duft av natur innendørs.
Favorittplassen er i godstolen ved siden av den sprakende peisen. Stolen er fra Bohus, mens saueskinnet er fra Smart Club. Den nydelige mose- og konglekransen på veggen er laget av en venn av familien. Legg merke til den store rota på gulvet, den er uthult og høvlet, og fylt med friske einer som sprer deilig duft av natur innendørs.

Ettersom vi ønsket å gå direkte ut fra stua og nyte morgensolen til frokost på østsiden av hytta, bygget vi en terrasse i direkte forlengelse av stuen. På kjøkkenet laserte vi innredningen i en dypblå farge.

Utvendig har vi beiset hytta i en mørk, brunsort farge: Trebitt jordbrun, og i inngangspartiet har vi lagt skiferheller. Vi har en del planer for flere endringer, men det får komme med tiden. Vi ønsker på sikt å åpne opp mellom stue og kjøkken for å få maksimalt med lys inn i rommene, og kontakt mellom stue og kjøkken. Men noen planer skal man jo ha, smiler hytteeierne, som stortrives her oppe og bruker hytta flittig til alle årstider.

– Det er kun 1 3/4 times kjøretur fra Hamar hvor vi bor og opp hit, og det hender til og med at vi reiser opp på dagstur hvis vi får lyst. Det passer oss utmerket å ha kort vei til hytta. Da blir den benyttet ofte, og det er hele vitsen for oss, at både vi og våre voksne barn skal ha lyst til å være her mye.

I den hyggelige stuen står solide stoler og trebord med rødmalt understell fra Lom Møbler. Stolsetene er nylig trukket om med koselig stoff fra Fabrikkutsalget Brumunddal. Sittebenken er kjøpt hos en antikvitetshandler i Hamar, og har fått lune og deilige saueskinn fra Ikea. Det artige vognhjulet over bordet er montert med stearinlysholdere fra Tveits J Smie  på Hundorp, og er solid festet i taket med dekorkjettinger. De enkle, lyse gardinene er fra Skeidar Hamar, og de rødrutete er fra Annen Etage på Røa.
I den hyggelige stuen står solide stoler og trebord med rødmalt understell fra Lom Møbler. Sittebenken er kjøpt hos en antikvitetshandler i Hamar. Det artige vognhjulet over bordet er montert med stearinlysholdere fra Tveits J Smie på Hundorp, og er solid festet i taket med dekorkjettinger. 

Personlig interiør
En miks av antikviteter, nyervervelser samt møbler og arvestykker som har fulgt familien i flere år preger hytteinteriøret. Den fint sammensatte blandingen av gammelt og nytt, arvet og brukt, gjør hytta både personlig og hjemmekoselig. Fargene som går igjen i interiøret er rødt, blått og brunt.

Det nevenyttige ekteparet har gjort alt arbeidet med oppussing, snekring, lasering og beising selv. Som de så fint uttrykker det: Det arbeidet man selv har gjort, sitter fast som gode minner i veggene og lever videre langt inn i en fjern framtid…