Hyttedrøm på billigsalg

Hyttedrømmen kan bli din, rimeligere enn du tror.


Foto: Einar Vestheim

Det nærmer seg ferietider, og mens noen drømmer om Sydens varme, lengter andre etter fred og ro i den norske naturen. Og hyttedrømmen er mulig, og kanskje er den rimeligere enn du tror.

På finn.no ligger det nå knappe 3400 fritidsboliger til salgs i Norge, og et søk på nettsidene avslører at over 300 av fritidseiendommene er til salgs for en sum mellom 50 000 og 500 000 kroner. Standarden er selvsagt ikke som i rikingenes hyttepalasser, men hvis det rustikke er en del av hyttedrømmen, finnes det mange muligheter.

Noen av hyttene har festetomt, andre er selveier. Noen ligger i jaktterreng, andre ligger nært bade- og fiskevann.

30 minutter fra Oslo kan du for eksempel få en koselig hytte med gjestebu og dukkestue for 480.000 kroner. Badeplass ligger i gangavstand og golfbaner i kjøreavstand. Hytten har riktignok ikke innlagt strøm eller vann, men solceller, ildsted og tørrklosett hjelper på.
Se eksempel her

Foretrekker du havutsikt, vil 450.000 kroner kunne kjøpe deg en liten hytte med en stor utsikt i Bæverfjord i Møre og Romsdal.
Se annonsen her

Eller du kan få deg en fjellhytte med panaramautsikt i Ofoten i Nordland for 400.000.
Se eksempel her

For de jaktinteresserte kan kanskje en enkel jakthytte være drømmen. Ved inngangen til Skjækra-Blåfjell nasjonalpark kan 490.000 kjøpe deg en enkel jakthytte på festet tomt.
Se eksempel her

Er det for dyrt, kan du for 290.000 få deg en hytte med eiertomt i Kvikne, nær fiske og jaktområder.

Trenger du større tumleplass og er innstil på å bruke litt tid og energi på å sette i stand fritidsboligen, er det mulig å få kjøpt seg eneboliger til noen få hundretusener. På Aukra i Møre og Romsdal kan du for eksempel får deg en enebolig med fire soverom og to mål eiendom til en halv million
Se eksempel her.

Og det er mange flere kupp som ligger og venter på den som har tid til å lete.