Kjøp og salg av bolig

Kjøp og salg av bolig – Gode ​​tips og triks

Skal du selge boligen din, eller kjøpe ny bolig, er det mange ting å tenke på. Her finner du de beste tipsene og triksene til hvordan du best kommer deg gjennom huskjøpet og boligsalget. Få vite mer om blant annet om nye boligregler, boligtrender og hvordan du unngår familiestrid om hytta.

Les mer

Nye boligsalgsregler

Vi følger nøye med, og du vil derfor finne den nyeste informasjonen vedrørende boligsalgsregler her. Om du eier en hytte, hus, leilighet etc. er det viktig å hele tiden holde seg oppdatert på hvilke regler som gjelder når du skal selge!

Gjør boligen klar for salg

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Vi viser deg hvordan!

Råd til boligkjøpere

Det er flere ting man skal huske på som boligkjøper. Bruk for eksempel tid slik at du forstår prisnivået på boliger der du skal kjøpe. Vær obs på at boligpriskalkulatorer kan gi feil utslag. På visningen kan du sjekke forhold som virker uklare eller har risiko. Dersom det er konkrete forhold som er avgjørende for deg for at du skal by, kan du også ta skriftlig forbehold i budet ditt og opprettholde dette.

Enda flere tips finner du her! 

Vær klar over dette ved budgivning

Det er ikke bare bare å gi seg i kast med budgivning. Med mindre du har lyst til å kjøpe to boliger bør du ikke legge bud på mer en ett objekt av gangen – alle bud er nemlig bindende. Det eksisterer ingen angrett! Her kan du lese mer om budgivning.

 

12 tips for et vellykket boligsalg
Boligsalg

12 tips for et vellykket boligsalg

Førsteinntrykket som du former deg i løpet av de første 30 sekundene du er i et hus kan være avgjørende for om kjøperne velger nettopp ditt hus ved boligsalg. Les hva du kan gjøre selv for at huset ditt fremstår best mulig.

Selge boligen? Dette bør du være oppmerksom på!
råd til hussalg

Selge boligen? Dette bør du være oppmerksom på!

En undersøkelse viser at en stor andel boligselgere ikke er forberedt på befaring, eller hva de nye endringene i boligloven betyr. Se de beste rådene fra bransjeorganisasjonen for å stille forberedt her.

Kraftig oppgang i boligprisene i juni

Kraftig oppgang i boligprisene i juni

Boligprisene har hatt en kraftig stigning i alle områder i juni. Særlig på det sentrale Østlandsområder og Bergen. Oslo er en av kommuniene med en historisk sterk oppgang. 

Foreslår angrerett etter boligkjøp

Foreslår angrerett etter boligkjøp

Forbrukerrådet vil ha angrerett ved boligkjøp hvor viktig informasjon om tilstanden mangler. Se hvordan forslaget kan påvirke deg som kjøper og selger her.

Slik gjør du boligen lettsolgt

Slik gjør du boligen lettsolgt

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.