Snerten mediaspiller som spiller «alt»

TVIX M-6500A er en mediaspiller som kan avspille de mest populære digitale film, foto og musikkformatene direkte på en tv eller stereoanlegg.

Mediaspillere er en enkel og grei måte å avspille innhold som normalt hører hjemme på en PC, på en tv eller stereoanlegg. De finnes i mange utførelser fra helt enkle modeller til avanserte mediasenter bokser med DVD skuff og ”alt” man trenger av tilkoblingsmuligheter. Denne boksen fra DVico skiller seg litt ut. Det er først og fremst designet som gjør at den appellerer til så vel entusiastene som til konemor. Dens beskjedne størrelse og raffinerte utseende gjør at den passer godt inn i stuen til selv de mest kresne.

Uten harddisk
Det er viktig å merke seg at TVIX leveres normalt uten harddisk. Man trenger ikke harddisk for å bruke TVIX, men da kan man ikke lagre noe lokalt. Den bruker en helt vanlig SATA-harddisk slik vi finner i mange nyere PC-er. En luke på høyre side åpnes for å montere inn harddisken, og det er kun to ledninger som skal klikkes på plass før man er ferdig. Dette bør de fleste kunne klare selv.

Kapasiteten på disken kan man bestemme selv avhengig av hvor mye digitale filer man har. Har man mye tyngre HD-innhold bør man gå for en stor disk på 500GB eller større. For vanlig musikk, foto og film i DVD eller DivX formater holder det med en 250GB disk som er rimeligere. Det er heller ikke problem å bytte mellom ulike disker hvis man har veldig mye innhold, eller den første blir full. Men som nevnt kan den avspille innhold fra andre PC-er eller NAS-disker over ett nettverk.

Les mer på www.lydogbilde.no

Passer for alle
Alle som har en digitalkamera og en musikksamling bestående av en del CD-plater vil kunne dra stor nytte av denne mediaspilleren. Man vil da kunne samle alle sine digitale filer på ett sted. Ved å bruke et rippeprogram på PC-en (for eksempel i Windows mediaspiller) vil man kunne generere musikkfiler i MP3 format av CD-samlingen sin for deretter å kopiere den over til TVIX. Velger man en litt høyere kvalitet enn standardinnstillingen får man faktisk gode resultater når man spiller filene tilbake via et stereoanlegg. Fordelen med å digitalisere musikkbiblioteket sitt er den gode oversikten man får, og muligheten for å opprette spillelister. Man får også god oversikt over bildefilene og kan vise de rett på tv-skjermen i bra oppløsning. Mye bedre enn at hele familien stimler rundt en liten PC-skjerm…

Oversiktlig
TVIX 6500 er brukervennlig og gir god oversikt over ens digitale bibliotek. Man kan velge svensk menyspråk dersom man ikke vil bruke engelsk, men norskmenyspråk finnes dessverre ikke. Filene sorteres i sjangerne musikk, film og foto, og det er mulig å ytterligere sortere i mapper dersom man har mye innhold. Det letteste er å gjøre denne jobben på forhånd på en PC, men man har enkle redigeringsfunksjoner også på TVIX. TVIX kobles til PC-en med en USB-forbindelse og harddisken kommer opp i utforsker vinduet som en flyttbar disk. Når man klikker på TVIX-ikonet ser man den eksisterende mappestrukturen som hovedsakelig består av mappene , musikk, film og foto. Bruk disse til å organisere innholdet i praktiske mapper. TVIX leser mappenavn i flere nivåer uten problemer, og kan også benytte seg av eksisterende spillelister man måtte ha på PC-en for musikkavspilling (m3u, pls).

Tv eller flatskjerm?
Man trenger en tv eller flatskjerm for å se på film og bildefiler. Flatskjerm er selvfølgelig det mest funksjonelle med tanke på å kunne vise HD-innhold og høyoppløste bildefiler. Man kan nok vise bildene på en vanlig tv også i kompositt eller s-video formater, men det gir lavere kvalitet og oppløsning. Har man lagret en film i HD-format (HDTV) så vil man måtte bruke HDMI-forbindelse eller komponentvideo for bildeoverføringen. Stort sett har ikke vanlige tv-er slike innganger, og de vil heller ikke kunne nyttegjøre seg av den økte kvaliteten. Derfor er det flatskjerm som er det mest naturlige valget som bildeviser. Men man kan også selvfølgelig bruke en projektor med minimum HD-ready oppløsning.

Konklusjon
TVIX M-6500A er kanskje den beste mediaspilleren vi har testet hittil. Den skiller seg litt fra mengden med en eksklusiv design. TVIX 6500 spilte det aller meste vi kunne finne av digitale videosnutter i vårt bibliotek, og HD-innhold i 1080p format bød ikke på problemer. Lager man videosnutter selv er lyden stort sett i sync, men enkelte tv-programmer (ts) lastet ned fra nettet kan ha litt forsinkelsesproblemer. Her savner vi en lip-sync funksjon som hadde gjort det mulig å kvitte seg med slike småirritasjoner. Menyer responderer bra på fjernkontrollsignaler og det nye chipsettet gjør at det hele føles kjappere og brukervennlig. Fjernkontrollen har mange knapper og kan virke litt uoversiktelig, men det må nødvendigvis et slikt produkt ha. Fordelen med å ha direktetilgang til viktige funksjoner melder seg etter hvert som man bruker produktet aktivt. TVIX M-6500A er en glimrende boks for å samle dine digitale filer i et oversiktlig bibliotek og avspille de der hele familien kan få nytte av de!