Ny generasjon Blu-ray-spillere

Enten du vurderer å skaffe deg din første Blu-ray-spiller, eller bare vil bytte ut din gamle, kan tiden være inne nå! Høstens nye Blu-ray-modeller er over oss, og vi merker til dels kraftige forbedringer.

For den som ikke vet det, er en Blu-ray-spiller den enkleste veien til høyoppløst filmunderholdning. Film på Blu-ray kan både leies og kjøpes i hopetall, og gir deg bedre bilde enn selv de beste HD-filmkanalene. Takket være topp moderne videoprosessorer, kan en Blu-ray-spiller også gi nytt liv til dine gamle DVD-filmer, med bedre bildekvalitet enn DVD-spillere av gammel årgang.

Her er det med andre ord duket for filmmoro i ekte HD, og det trenger ikke være noen dyr fornøyelse heller. Blu-ray-spillerne er nå inne i sin fjerde generasjon, og det meste, inkludert prislappen, er blitt mye bedre med tiden. Prisen på de billigste spillerne har for lengst bikket under 2000 kroner, men også de virkelig gode spillerne er blitt rimeligere. Nå kan du kjøpe en fullverdig Blu-ray-spiller med topp ytelse og finesser til under 4000 kroner.

Lav pris, høy kvalitet
Du kommer langt med sunn fornuft når du skal ut og handle Blu-ray-spiller. Hvis du kun skal koble den til en enkel flatskjerm på 40 tommer, er det ingen grunn til å bruke mange tusenlapper på en dyr og avansert modell. Om du derimot er innehaver av en større flatskjerm, projektor og gjerne et separat surroundanlegg, er det flere argumenter for å velge en mer påkostet spiller. Selv små forskjeller i bildekvalitet kommer tydelig frem på en storskjerm, og et separat lydanlegg vil også raskt kunne avsløre eventuelle svakheter ved lyden.

Utstyr og brukervennlighet avgjørende
Fordi forskjellen i bildekvalitet mellom de ulike spillerne er såpass liten, blir det desto viktigere at ting som finesser og brukervennlighet er på plass. De første Blu-ray-spillerne var notorisk trege av seg, og brukte svært lang tid på oppstart og lesing av plater. Dette er blitt langt bedre på siste generasjon, men fortsatt er det et etterslep av tregere spillere, med litt lavere brukerkomfort.

De aller fleste spillerne på markedet er nå blitt BD Live-kompatible. Det vil si at man i tillegg til innholdet på disken kan laste ned eksklusivt ekstramateriale fra nettet. Dette krever en ethernet-tilkobling (enkelte spillere kan også koble seg til trådløst) og en USB-minnepinne for å lagre materialet på, med mindre spilleren selv har innebygd lagringsplass.

Husk: En Blu-ray-spiller er bare inngangsbilletten til høyoppløst hjemmeunderholdning. Maksimalt utbytte av HD-filmene får du først sammen med en skjerm av god kvalitet og et separat lydanlegg, gjerne med fem høyttalere eller flere.

LG BD370

Skarp utfordrer

Sylskarpt bilde, bra brukervennlighet, godkjente lydegenskaper og ikke minst en attraktiv pris, gjør at LG BD370 seiler opp som et meget godt kjøp i vår test. BD370 har alt man trenger for å ha det moro med Blu-ray, og er dessuten meget rask og enkel i bruk. I den grad LG er med på å sette standarden for billige Blu-ray-spillere, anser vi lista for å være hevet.

Pris: kr 3500
nordic.lge.com/no

+
Meget skarpt bilde
Rask oppstart og aksesstid


Litt «rykkete» på bevegelser

Les hele testen her

Harman/Kardon BDP 10

Ferskingen

Harman/Kardon har satset en del ressurser på sin første Blu-ray-spiller, som mange H/K-fans har ventet lenge på. Dessverre er resultatet nokså middels, og BDP 10 klarer ikke helt å hevde seg mot tøffe konkurrenter. Som vanlig når vi snakker om Blu-ray dreier det seg om små forskjeller, men de taler ikke til H/Ks fordel denne gangen. Et verdig alternativ til de som vil ha et komplett Harman/Kardon-oppsett, men til alle andre finnes det bedre alternativer.

Pris: kr 6000
www.harmankardon.com

+
Naturlig og behagelig bilde
Lys i fjernkontrollen


Mangler litt skarphet, en del drivverkstøy

Les hele testen her

Pioneer BDP-LX52

For de kresne

Pioneers nye mellomklassespiller er på mange måter blitt en «high-end»-modell der både bildekvalitet og finesser tilfredsstiller de ekstra kresne blant oss. Den nye modellen er forbedret på stort sett alle områder, og er med unntak av noe treg oppstart og avlesning, en spiller vi har lite å utsette på. Bildekvaliteten på Blu-ray og DVD er helt i toppklassen, men når ikke helt opp til Panasonics nye toppmodell når det gjelder bildeskarphet. Ytelsen fra Pioneer BDP-LX52 er likevel så høy at man bør ta denne spilleren med på listen over kandidater, spesielt til mer omfattende hjemmekinoanlegg.

Pris: kr 6500
www.pioneer.no

+
Nøyaktig og skarpt bilde
Gode justeringsmuligheter


Lang lesetid

Les hele testen her

Samsung BDP-3600

Kjapp lekkerbisken

Samsung BD-P3600 har både de ytre og indre verdiene i orden. Bak det kompakte og flotte utseendet finner du flust med finesser og god brukervennlighet. Bildekvaliteten fra både Blu-ray og DVD er meget god, og spilleren gir ekstra muligheter i form av trådløse nettverksfunksjoner. Prisen er det heller ingenting å si på, og Samsung BD-P3600 får derfor en klar anbefaling.

Pris: kr 3500
www.samsung.no

+
Meget skarpt bilde
Rask oppstart og aksesstid


Litt mer grovkornet DVD-bilde

Les hele testen på lydogbilde.no

Pioneer BDP-120

Tøff lettvekter

Pioneer BDP-120 er en kompakt spiller med fin ytelse, som likevel havner litt mellom barken og veden i denne testen. På den ene siden får den tøff konkurranse av Panasonic DMP-BD80 og andre spillere i mellomklassen, men også utfordringer fra eget hold gjennom den klart dyrere, men mer rendyrkede BDP-LX52. For å få full glede av Pioneer-kvaliteten er du altså nødt til å velge en litt dyrere modell – vårt stalltips er mellommodellen BDP-320 som vi ikke har testet ennå, men som vi tror kan være et sterkt alternativ til den billige BDP-120 og BDP-LX52.

Pris: kr 3000
www.pioneer.no

+
God bildekvalitet på BD og DVD
Rask oppstart


Lang lesetid på Blu-ray

Les hele testen på lydogbilde.no

Sony BDP-S360

Holder grepet

Sony BDP-S360 er en enkel og rimelig spiller som er ribbet for det meste av ekstrautstyr, men som gjør jobben den er satt til på en bra måte. BDP-S360 leverer svært glatte og behagelige Blu-ray- og DVD-bilder, og bruker ikke unødvendig lang tid på å laste inn filmene. Brukerkomforten står også til høy karakter. Om du bryr deg mer om bildekvalitet og brukervennlighet enn det å ha flest mulig finesser, er dette en spiller som kan anbefales om du finner den til rett pris.

Pris: kr 3000
www.sony.no

+
Glatte og fine Blu-ray-bilder
Rask oppstart og aksesstid


Noe bildestøy på DVD

Les hele testen på lydogbilde.no

Philips BDP7300

Gjennomført Blu-ray-racer

Blu-ray-spilleren fra Philips scorer jevnt over høyt og utmerker seg spesielt med god brukervennlighet. BDP7300 reagerer lynkjapt på kommandoer fra fjernkontrollen og er i det hele tatt veldig enkel å bruke med fornuftig anlagte menyer. BDP7300 er ikke spilleren med mest utstyr eller flest finesser, men helt klart en av testens beste «allroundere».

Pris: kr 3500
www.philips.no

+
Glatte og skarpe bilder
Rask og brukervennlig


Moderat utstyrsnivå

Les hele testen på lydogbilde.no

Panasonic DMP-BD80

Klasseforskjell

DMP-BD80 er en god målestokk for hvordan siste generasjon Blu-ray-spillere bør oppføre seg. Først og fremst er bildekvaliteten eksemplarisk, med overraskende god skarphet fra både sakte og hurtiggående film. Panasonic scorer i tillegg jevnt over bra nå det gjelder utstyrsnivå og ikke minst lydkvalitet. En Blu-ray-spiller for entusiastene, som også førstegangskjøperne kan ta seg råd til.  

Pris: kr 4000
www.panasonic.no

+
Superfokusert og sylskarpt bilde
Flust med finesser
Gode tilkoblingsmuligheter


Lesing av filmer kunne gjerne ha vært raskere

Les hele testen på lydogbilde.no