Dette må du vite om smart-tv

Med Smart-tv er det du som er kringkastingssjef, men hva er smart-tv – sånn egentlig?

Er du en av dem som er usikker på hva smart-tv er? Da er du ikke alene! For en tv er ikke lenger bare et apparat med av- og på-knapp og noen kanaler å velge mellom. Tv-ene har rett og slett blitt «smarte».

– Betegnelsen «smart-tv» brukes i dag om tv-apparater som har langt flere muligheter enn før, der man blant annet har innebygde programmer som gjør at man kan se på innhold fra for eksempel Netflix og YouTube, eller der man kan spille spill eller gå på Facebook. En smart-tv gir deg også muligheten til å dele innhold mellom ulike enheter, som å vise en film du har på mobilen på tv-skjermen eller vise innhold fra nettbrettet ditt, forklarer Andreas Westgaard, som er kategoridirektør innen lyd og bilde hos Elkjøp Nordic.

Andreas Westgaard er kategorisjef for lyd og bilde hos Elkjøp.

Enkle løsninger

Ifølge Westgaard bruker mange av oss tv-en på en smart måte allerede, uten å kanskje vite det selv.

Ser du for eksempel på filmer via tjenester som Netflix og Viaplay, ja da er du på god vei til å kunne en bruke en smart-tv også.

– Det du først og fremst må ha, er en kraftig og god internettilgang. Når du først er kommet i gang, har du tilgang til din egen filmbutikk hjemme i stua, like enkelt som du skifter kanal på tv-en, sier Westgaard.

En smart-tv gir deg altså uendelig mange muligheter og har nærmest blitt et senter for innhold fra en rekke ulike tjenester.

– De største fordelene ligger i de mulighetene en smart-tv gir deg. Du bestemmer hva du vil se og når du vil se det, og du kan frigjøre deg helt og holdent fra fastsatte sendeskjemaer.

– Det er en rivende utvikling på dette feltet, og tilbudene fremover vil bare bli større og bedre, sier Westgaard.