Her er campingutstyret du bør huske til ferien

Planlegger du å campe til sommeren? Det er mange ting å huske før man drar. Har du pakket nødvendig kjøkkenutstyr, oppvaskbalje, tørkestativ og husket lys? Se her vår liste på ting du skal huske når du skal nyte livet som campist.

Det er småting som gjør campinglivet og teltturen til en utrolig opplevelse. Når ting funker, blir det nemlig en dans på roser å nyte utendørsaktiviteter og nyte felleskapet.

Derfor har vi samlet en liste med ting som gjør teltturen og campingferien bedre.

Trykk under for å komme direkte til et avsnitt, eller les nedover i artikkelen:

Campingutstyr –alt det praktiske til hverdagen

Når man pakker til campingferie, er det lett å glemme noe, spesielt ting vi tar for gitt i hverdagen.

Men sitteplasser, bordplass og lys er viktig hvis du ønsker å skape omgivelser som er behagelige å bo i . Her kan du se hva du skal tenke på når du velger møbler til turen.

Stoler

En campingplass uten sitteplasser er ikke helt en campingplass. Heldigvis finnes det et enormt utvalg av campingstoler, alt fra små og lett krakker til ergonomiske stoler, hva du velger er opp til deg. Skal du bruke mye tid i stolen så kan det være en god ide å huske en pute, eller velge en stol med gode nakkestøtte. 

Bord

Det finnes utallige campingbord å velge mellom i forskjellige størrelser, former og med forskjellig justeringer. Tenk på om det skal være plass til 2, 4 eller 6, og hvor lett det skal være å transportere. Kanskje ønsker du et rundt bord med plass til selskap eller et praktisk minibord eller et bord som er tilpasset campingvognen.

Skap

Hvis du skal være det samme stedet i lengre tid, kan det være deilig å pakke ut baggen helt. Hvis du gjerne vil ha oppbevaringsplass på turen, så kan du finne campingskap i forskjellige former og størrelser som du kan stille opp og ta ned igjen på noen få minutter.

Tørkestativ

Et improvisert tørkestativ laget av en snor, greiner eller annet fungerer ikke alltid like godt. Hvis du gjerne vil ha en mer fast løsning, så kan du i stedet kjøpe et tørkestativ som kan settes på campingvognen eller et tørkestativ med føtter som både er stabilt og lett å folle ut. Husk klemmer.

Lys

Utendørsaktiviteter er en viktig del av campinglivet, og når kveldinga kommer så kan det være vanskelig å nyte kvelden fullt ut hvis det ikke er nok lys. Heldigvis finnes det mange muligheter når det gjelder lys til camping.

Du kan både få lys som skaper en koselig stemning som lanterner, som både kan stå og henge. Ellers kan du velge noen praktiske og oppladbare campinglamper, som også kan brukes som lommelykt. Du kan også få lamper som går på solenergi. Uansett hva som passer best for deg, så kan det være verdt det å velge en lampe med mykt og behagelig LED-lys.

Solseil og parasoller

Sterk vind eller stekende sol kan fort være hardt på kroppen  når man er utenfor. Derfor er det smart å huske å ha med solseil, leseil og en parasoll på turen. Hvis du har en campingvogn, kan du også finne et markisetelt som passer til dine behov. 

Campingutstyr til kjøkkenet

Ferie er ofte forbundet med kulinariske opplevelser, fordi det endelig er tid til å la grytene putre. Hvis du er på campingferie kan matlaging, og den etterfølgende oppvasken, være et styr. Heldigvis finnes det mange måter å gjøre kjøkken-livet til en campist lettere. Vi har samlet et pas smarte og nødvendige ting under

Feltkjøkken

Ofte består camping kjøkkenet av et bord og et par kokeplater, men du kan helt fint bruke et feltkjøkken som fungerer utmerket som en erstatning av et ordentlig kjøkken. Noen har både vask, krydderhyller, søppelkurv på siden og praktiske hyller med masse av plass til gryter og panner under bordplaten.

Hvis du har litt plass, er det en god ide å finne et bord som er lett å pakke sammen og som har en bærestropp – slik at du lett kan transporterer det. Du kan også velge å ta med en brettbar hylle der det er plass til alt du trenger.

Brettbart utstyr

Når man er på farten, så er det begrenset hvor mye plass du har på sykkelen, i bilen eller i campingvognen. Store oppvaskbaljer, skåler og gryter tar ofte mye plass, men er også ofte nødvendigheter. Derfor er brettbart kjøkkenutstyr en nødvendighet når du skal på campingferie. Du kan finne alt fra brettbare oppvaskstativer og oppvaskbaljer til skåler, gryter, matkaser og vannkanner og kokere.

Nedkjøling

Kald drikke og kjølig pålegg smaker alltid best og det er lettest å få hvis du har gode kjølemuligheter med deg.  Du kan normalt finne kjølebokser på opp til 60 liter og mindre kjølebager som har plass til alt fra 5 til 20 liter, noe som gjør det lettere å ha med.

HUSK kjøleelementer.

Grill

Kokeplater, stekeplater, stormkjøkken, gassgrill eller kullgrill. Det finnes mange forskjellige måter man kan lage fantastisk mat på i naturen og på campingplassen. De typiske kokeplatene og grillplatene bruker gass, og du skal derfor passe på å ha fylte gassflasker med. Gassflasker finnes i forskjellige størrelser, og noen kan byttes når de er tomme, mens andre skal sorteres på spesielle plasser. Husk å velge gassflasker som passer til gass preparatet ditt!

Godt å ha med

Søppelposer, hus artikler, vaskemidler, oppvaskmiddel, håndsåpe, liten vaskebalje, vaskebørste, bøtte, klut, vaskepulver, skyllemiddel, kost, feiebrett og engangshansker.

 

Campingutstyr til å holde varme

Når du camper i Norge, så er det ikke en hemmelighet at det kan bli kaldt enten i campingvognen eller i teltet når sola går ned Du trenger til gjengjeld ikke å fylle teltet med tepper og iføre deg varmt ulltøy. Du kan nemlig ta hjemmets komfort med deg på farta ved å ta med et gulvvarme teppe og andre varmeapparater.

Tepper, terrasse lamper og varmevifter

Et elektrisk gulvvarme teppe kan brukes under bord og stoler, noe som gir deg en jevn temperatur på 35 °C. Du kan også investerer I en camping- eller terrassevarmer som passer like godt I teltet, forteltet eller I en åpen eller lukket tilbygg og hage.  En tredje mulighet re å skaffe seg en varmevifte som du lett og raskt kan varme teltet eller campingvognen opp med.

Myggdrepende

Når den norske sommeren viser seg fra sin beste side, så pleier det dessverre å komme noen uvelkomne gjester. Myggen, som med sin summende lys kan ødelegge nattesøvnen og gjøre kveldstimene utendørs til et mareritt.

Mygglys, mygg skjerming eller myggspiraler er ofte en god løsning. En det mest effektive middelet mot de små insektene er en myggdreper.

De reduserer nemlig antallet av mygg i området rundt  uten bruk av kjemikalier, og så er de sikre for både mennesker og dyr. Husk også at den mest effektive beskyttelsen mot mygg er midler som for eksempel myggspray til utildekkede steder på kroppen – og selvfølgelig å ta på tøy.

Campingutstyr til koselige dager

Når man tar på campingferie, er fellesskapet ofte i fokus. Derfor er underholdning som kort- og brettspill og aktiviteter som badminton og kubb gode spill til turen. Avslappende aktiviteter er ofte en bok, et magasin eller en radio. Husk også å ta med strandutstyr og sykler, hvis du trenger det.

Husk også praktiske ting som gummistøvler og paraplyer til regnfylte dager vifte og solbriller til solskinnsdager, en ryggsekk til turer og en powerbank eller telefonlader som kan brukes i bilen.

 

Skal du bo i telt eller campingvogn?

Dette skal du tenke over før du kjøper campingutstyr til telt

Hva slags telt som passer best til ferien din kommer i høy grad an på hvordan tur du planlegger. Skal teltet transporteres på sykkel, motorsykkel, i kano eller bil har stor betydning for vekt og størrelse, akkurat som hvor og hvordan du skal campere har stor innvirkning for hvilke kvalitet du trenger.

De aller fleste telt motstår en regnbyge eller to, men hvis det regner mye skal telte være av en viss kvalitet. Normalt anbefales det at du kjøper et telt med et vannsøyletrykk på 2.000mm. siden det motstår og tåler vær og vind. Utover det er det en god ide å investere i et telt som er én soveplass større enn det antallet personer som skal bo i det Dette gir ekstra plass til bagasje og større komfort.

Tips

Hvis du skal på fjellet eller områder med sandbunn, bør du finne plukker som passer til terrenget.

Soveposer og liggeunderlag

Campere du i telt er det viktigste kanskje liggeunderlag og sovepose. Utvalget av soveposer er stort og de koster fra mellom 500 kroner til flere tusen kroner. Hvis du er i tvil om, hva du trenger, kan fagpersoner hjelpe deg med å finne den rette.

Et liggeunderlag har også stor betydning  for telt opplevelsen. Noen campister synes det er fint med et helt alminnelig underlag i skumgummi, mens andre gjerne vil ha komfort!  Hører du til siste gruppe kan en selvoppustelig liggeunderlag eller en luftmadrass være et godt valg. Men hvis du drømmer om luksus på campingferien, bør du kanskje vurdere å prøve glamorøs camping, også kalt glamping.

Husk

Ekstra bardun, plukker og gummihammer.

Campingutstyr til campingvogn

Skal du nyte turen i en campingvogn, følger mange nødvendigheter automatisk med. Det er til gjengjeld noen ting som er viktig å ha styr på før turen, slik som el-ledninger til campingvognen, ekstra batterier, reservehjul, oppkjørsels skilt, CCE hunstikk og Schukohastikk, gasskobling, bluss og kuletrykkmåler. Det er også viktig å sjekke dekktrykket. Utover et fortelt er det også viktig å huske et understykke til vognen, ett fortelt teppe og en presenning. Andre praktiske ting kan være støtteben, trapp, vanntank, slange til restvann og renseprodukter til toalettet. Hvis du er i tvil om hva du skal vite før du skal på ferie i en campingvogn, så bør du undersøke saken hos en forhandler eller utleier.

Husk

Dyner, hodepute, sengetøy, laken, dørmatte og tepper.