ANNONSØRINNHOLD

Gjort på et blunk

Vi tok oss en prat med teknisk ansvarlig Roy Skjellum hos Viasat, for å se hvor lett det er å skifte parabolleverandør. 

– Mange tror at det å skifte leverandør er vanskelig, men det er lettere enn man skulle tro, sier Roy Skjellum. 

 Han forteller at hvis du allerede har installert en parabol fra en annen leverandør, men ønsker å bli kunde hos Viasat, trenger du kun å skifte boksen. Parabolen kan du fint gjenbruke. 

– Det er kjempeenkelt. Man går bort til den gamle parabolen, mens for eksempel kona står inne og følger med på signalene på TVen. Så vrir man til man får godt nok signal, sier Roy. 

 Det kan lønne seg å være to når du gjør denne lille operasjonen. Når du bestiller et abonnement hos Viasat får du automatisk tilsendt en ny boks. Etter at du har koblet boksen til TVen, vil du bli ledet gjennom installeringen. Når du kommer til skjermbildet som viser styrken på mottaket, kan den ene gå til parabolen, mens den andre står inne og følge med på signalmåleren. Det krever som oftest ikke mer enn å vri parabolen noen centimeter til siden, før dere har 100 % dekning.  

– Installerer du selv, gir vi deg 6 måneder kontnadsfri TV. Ønsker du at våre installatører gjør det, gir vi deg 3 måneder. Valget er ditt, sier Roy.  

Pakkeløsning

Som Viasat-kunde får du strømmetjenesten Viaplay med på kjøpet, som gir deg tilgang til en mengde filmer og TV-serier, i tillegg til kanalene dine. Alt er samlet i Viaplay-appen, som du kan logge inn på og bruke i hele EU. 

– Du får de fleste kanalene dine og mange filmer og serier i Viaplay-appen. Det betyr at du kan ha med deg TV-pakka di hvor du vil, understreker Roy.

Hytteløsning

Mange kunder får seg gjerne en overraskelse når de får vite at de kan utvide abonnementet med tre ekstra bokser. Dette gjør at du kan bruke abonnementet ditt på fire forskjellige steder for kun 139 kroner i måneden. 

– Boksene trenger ikke plasseres i samme hus, men kan fordeles på ulike boenheter. Det har gjort at man kan få TV både på hytta og i campingvognen, uten noen større utgift. 

Kvalitet

Roy er ikke i tvil om hvorfor han anbefaler parabol. 

– Det er ikke til å komme bort fra at bildekvaliteten er best fra satellitt. Og med 4K-boksen får man det beste ut av sin UHD-TV, sier Roy.  

Boksen til Viasat har 4K-støtte, som betyr at du får inn den samme 4K-kvaliteten som programmene er spilt inn med. 

Sofakroken

Selv om hjemmene i dag svømmer over av skjermer i alle mulige størrelser, trenger man ikke slutte med de gode gamle kosekveldene foran TVen. 

– Det gir noe helt spesielt å se en film eller et tv-program sammen. Hjemme hos oss er sofakosen det viktigste, sier Roy.