Enkel oppfinnelse sikrer at du ikke får rotter i avløpet

Rotter i do er en ubehagelig overraskelse, men nå vil en ny rottesperre sikre at de uvelkomne skadedyrene ikke kan kravle opp i avløpsrøret. Se hvordan her.

Rotter finnes i hele Norge og stadig flere skadedyrfirmaer melder om rotteoppdrag. De liker trives spesielt godt i kloakken.

Det er få som ønsker de små skadedyrene i hus, og det er det mange grunner til. De bærer på opp mot 55 sykdommer, de er smittsomme og formerer seg raskt.

Det kan til gjengjeld være vanskelig å sikre seg mot rotter, og hvert år meldes det om rotter i avløpsrør og rotter som har kommet seg opp i doskåla. Men nå vil et nytt, dansk produkt gjøre det lettere å stoppe de uvelkomne gjestene.

Enkel rottesperre

Det er familiebedriften Cantt, som har utviklet rottesperren, Ratstop100. Familien bak virksomheten har flere års erfaring med rottebekjempelse og kloakk arbeid, og mente det manglet en liten og lett løsning på problemet av gnagere på baderommet. En rotte har knivspisse klør, og den lange halen og sterke, fleksible kroppen gjør at det er lett for den å krype loddrett opp i avløpsrøret. Derfor er rottestopperen spesielt utviklet for å gjøre den trange turen for dyrene vanskeligere.

Produktet består av en liten ring med lange spisser i stål. Spissense samles i et multikjeglesystem. Spissene fungerer som et spyd i avløpsrøret, noe som gjør det umulig for rottene å krype igjennom og overaske deg på do.

Lett å installere i alle avløpsrør

Rottesperren er laget som en lett konstruksjon som både er lett å installere og som passer i alle avløpsrør. Den er VA-godkjent på Teknologis Insitut, i Danmark, er selvrensende og krever ikke tilsyn eller vedlikehold.

Rotter i Norge

  • Den vanligste rotten i Norge er Brunrotte, men svartrotte forekommer også. Brunrotta har en kroppslengde på lag 18-25 cm. I tillegg kommer halen på 15-21 cm.

  • Brunrotten er den eneste arten som forekommer i kloakknettet i Norge.

  • Brunrotta får 3-6 kull per år med 7-8 unger i hvert kull. Den formere seg derfor raskt og har stor spredning.