Spar drivstoff med denne smarte funksjonen

Mange nordmenn bruker Google Maps som veiviser for å komme seg raskest fra A til B. Nå kan de imidlertid også komme grønnere frem ved å spare på drivstoffet.

google maps

Det er den nye funksjonen i Google Maps som skal hjelpe både klimaet og lommeboka – hvis du er klar for en liten omvei.

Den nye funksjonen skal nemlig gjøre det mulig å kjøre mer bærekraftig rundt i Europa. Det skriver de selv i et blogginnlegg.

Den nye funksjonen funker på den måten at når du skriver inn valgt destinasjon i Google Maps, så viser tjenesten hvilken rute som koster minst i drivstoff, og er tilpasset motortypen i bilen.

Du skriver inn destinasjon og startsted, og krysser av om du vil bruke drivstoffbesparende rute. Deretter oppgir du hvilken type drivstoff bilen kjører på – elektrisk, hybrid, diesel eller bensin.

På den måten kan du spare litt på drivstoff og samtidig gjør du klimaet en tjeneste ved å bruke mindre drivstoff.

Ruller ut løpende

Funksjonen vil gradvis rulles ut til forbrukerne. Det er uvist når den kommer til norske forbrukere, men du kan selv følge med i applikasjonen.

Redusere forbruket

På ruten Oslo til Bærum (Lommedalen) (25km) kan du redusere energiforbruket i en elbil med 17% ved å kjøre kun 4 minutter lengre.

Se en video av hvordan den nye drivstoffbesparende funksjonen fungerer her:

Video: Google.

I danmark er det satt opp et eksempel på hvordan man kan redusere forbruket ved å velge å kjøre en drivstoffbesparende rute.

På en rushtidsreise fra for eksempel Silkeborg til Randers (55,8 km) kan du redusere bensinforbruket med opptil 25 % via en 4 minutter lengre omvei.

Les også: Spar energi | Få lavere strømregning med disse sparetipsene