Slik kan du spare flere tusenlapper i året på strøm!

Strømkrisen kan virke overveldende for mange – så overveldende at flere velger å ikke gjøre tiltak i det hele tatt. Her er et enkelt strømtips som kan spare deg for flere tusenlapper i året!

Strømsparing

De fleste av oss ønsker å gjøre energisparende tiltak i hverdagen, eller har allerede gjort det – men mange synes det kan virke for avansert og kostbart. Det er ingen hemmelighet at strømprisene stiger i skyene og har gjort det i lang tid, og at dette påvirker de fleste i landet med tanke på å spare i hverdagen.

Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll, bekrefter at grunnen til at mange kanskje dropper energibesparende investeringer, er fordi det kan være kostbart. Han hevder dog at det finnes en rekke rimelige og enkle løsninger som kan hjelpe deg å kutte strømkostnader.

En god dusj som kan hjelpe deg å spare

ENØK Norge, som arbeider med å tilrettelegge for effektiv energibruk og bærekraftig utvikling i hjemmet hevder følgende;

«Varmt vann er den nest største energislukeren i norske husholdninger, kun slått av oppvarming. Hele 15% av strømforbruket går med på å varme opp vannet du bruker, og dette gir konkrete utslag på strømregningen.»

De mener derfor at en gunstig løsning som både sparer miljø og lommebok – rett og slett er å bytte dusjhodet til en sparedusj. Et så enkelt tiltak fører til en minimering fra hele 20 liter vann i minuttet, til 6-10 i minuttet.

Sparedusj
Foto: Getty Images

Myten om at sparedusjer gjør dusjopplevelsen dårligere på grunn av dårlig trykk ønsker de også å avkrefte – da dagens utgave er optimalisert og kan gi sterkere trykk enn vanlig dersom det er ønskelig.

– Kommunikasjonssjef Voll er her overrasket over at ikke flere tenker på sparedusj som et godt tiltak. Det koster kun noen hundrelapper, og er et undervurdert sparetips.

Nordmenns mest populære sparetiltak

Dersom ikke sparedusjen er tiltaket for deg, finnes det en rekke andre enkle løsninger som reduserer strømregningen.

Det kan være vanskelig å navigere mellom de mange tiltakene tilgjengelig på nettet. Basert på en undersøkelse utført av Ipsos på vegne av Gjensidige Forsikring, er dette de tiltakene nordmenn flest ønsker å ta:

  • Skifte ut vinduer
  • Bytte til annen varmekilde
  • Skifte varmtvannsbereder
  • Installere sparedusj
  • Etterisolere vegger og tak
  • Bytte til mer energivennlige hvitevarer for kjøkken og vaskerom
  • Nye dører
  • Anskaffe varmeovner eller annet utstyr for å styre innetemperaturen via App eller lignende