ANNONSØRINNHOLD

Slik kan du få en lavere strømregning

En tørr sommer har ført til skyhøye strømregninger den siste tiden. Se her hva Familien Smart gjør og hvordan du kan få mer kontroll over strømutgiftene dine.

En veldig tørr sommer har ført til historisk lave nivåer i vannmagasinene og strømregningene våre er høye. Nordmenns strømforbruk er blant de høyeste i verden, sammenlignet med våre svenske naboer bruker vi dobbelt så mye strøm som dem hvert år, og over 70% av strømregningen vår går til oppvarming av hjemmet. Hva kan vi gjøre for å forvalte strømmen vår litt smartere?

I 2021 følger Vi i Villa Familien Smart, som pusser opp 50-tallshuset sitt på en smart måte. Familien består av far Charles, mor Janne og lille Henry.

Gikk for smart varmestyring

Familien Smart har valgt løsningen fra Tibber som først og fremst gir dem fornybar strøm til timesspot, og har forskjellige løsninger som automatisk følger strømprisen.

– Vi har fokus på å bruke strømmen effektivt og smart på de tidene av døgnet når prisene er på sitt laveste, uten at det går utover komforten, sier Charles.

– Ved å senke varmen med bare en grad er det penger å spare. Vi vil nok knapt merke den ene graden, men garantert vil vi merke det ved at strømregningen går ned. Appen gir oss muligheten til å styre belysning, oppvarming, og den lader også elbilen automatisk når prisene er lavest om natten, forteller han.

Tibber er ikke bare et strømselskap, men også en app hvor du kan koble til ulike typer sensorer, brytere og andre smarte produkter, sier Charles.

Innsikt og strømsparemodus

Appen gir paret en innsikt i hva de bruker strøm til og hvor mye det koster.

– Det er faktisk lett å komme i strømsparemodus med appen, sier Janne. Det handler mye om bevisstgjøring, gjennom appen ser jeg hva jeg bruker strøm til og hva det koster. Som Charles fortalte lader vi bilen om natten og vi setter på vaskemaskinen og oppvaskmaskinen på kvelden når strømmen er billigere.

– Bedre innsikt motiverer både Janne og meg til å bli mer bevisste rundt våre egne valg, som igjen gir et mer bærekraftig strømforbruk, forteller Charles.

Familien-Smart-Tibber
Appen gir paret en innsikt i hva de bruker strøm til og hvor mye det koster.

Janne forteller at det å ha blitt foreldre også har satt et annet fokus på både bærekraft og smartness for familien.

– Vi har bare en planet og jeg vet at strømmen vi nå kjøper har garantert opprinnelse fra norsk vannkraft eller fra solceller på private hjem. Vi liker rett og slett Tibbers grunntanke om å jobbe for å gjøre strøm smartere og billigere med oss som forbrukere i sentrum.

Familien Smart sine 5 tips for å få billigere strøm

  • Sjekk forbruket ditt, og reduser det.
  • Bytt til en strømavtale med spotpris
  • Undersøk avgifter på strømregningen
  • Sjekk oppvarmingen din
  • Vurder å skaffe smarthjem-produkter

Avslutningsvis legger Charles til at smartness for ham i tillegg handler om å frigjøre tid til det aller viktigste, nemlig et godt familieliv uten alt for mye stress og mas. Og ikke minst; et digitalt hjem er klart for fremtidens løsninger som ingen har kommet på enda.

Les mer på Tibber her.