Her er potteskjuleren som lader mobilen din

Det blir stadig mer fokus på grønn energi. Her er årets smarteste oppfinnelse: Bioo, en solcelledrevet potteskjuler som lader telefonen din.

Innovatører i Spania har revolusjonert tankegangen bruk av planter. Før var planter en ting som renset luften eller pyntet opp i hus og hage. Men nå kan også plantene hjelpe deg med lade telefonen.

Hvis du har hatt fysikk på skolen, husker du kanskje forsøket med de to potetene og lyspæren. Det var nærmest magi når man fikk lyspæren til å lyse uten strøm. Teknikken og vitenskapen bak det gamle forsøket, har inspirtert skaperne av Bioo når de har laget sine nye, innovative produkter.

Som et svar på den stigende etterspørselen etter grønnere energi og strømkilder, har Bioo utviklet et produkt som både er bærekraftig og smart. Hemmeligheten bak er fotosyntesen.

Et skjult batteri

Bioo Lite er rett og slett en  en potteskjuler som samler opp solenergi via fotosyntesen. Sollyset omdanner CO2 og vann til elektroner og et organisk stoff som kan brukes til opplading av mobiltelefon eller nettbrett.

Det organiske stoffet vil nedbrytes av plantens bakterier og omdannes til elektroner. Elektronene vil arbeide og agere på samme måte som et vanlig batteri som kan lagre strøm. Denne strømmen kan du bruke til lading.

Teknologien som gjør at du kan lade telefonen din, er plassert i bunnen av potten. Det første du gjør, er å helle på litt vann. Så settes planten oppi før man etterfyller med passelig  jord. Så er det bare å sette telefonen til lading.

Bioo Lite leverer kun 3.5 volt og 500 milliamper. Det er vesentlig mindre enn en vanlig lader, så oppladingen vil ta lenger tid enn normalt.

Til gjengjeld kan du glede deg over teknologien og strømmen du sparer.

Bioo Lite kan forhåndsbestilles på nettet, men enhetene blir ikke sendt ut før i desember 2016.

Interessert i flere smarte produkter? Meld deg på vårt nyhetsbrev.