ANNONSØRINNHOLD

Derfor bør du velge varmepumpe

Unngå de skyhøye strømregningene og spar miljøet på samme tid. En varmepumpe er et ”Kinderegg”-produkt du burde vite mer om! 

Hvordan vi best kan varme opp i hjemmet uten å ryke på de høye strømregningene, beskytte miljøet og samtidig ha det godt og varmt er et evig spørsmål for de fleste huseiere. Valgene av oppvarmingskilder er mange, og det kan være lett å gå seg vill i jungelen av varmeovner, ildsteder og fyringsmuligheter. Vi viser deg hvordan du kan spare tusenvis av kroner og samtidig stoppe den unødvendige belastningen av miljøet.

Å erstatte en gammel oljefyr med en varmepumpe kan være noe av det beste du kan gjøre for hjemmet, familien, miljøet og lommeboken – men også her er mulighetene mange. Vi skal gjøre det enklere for deg og redegjøre for hvilke varmepumpe som passer best for deg!

Varmepumper kan erstatte varmekilder i de fleste boliger, fra villa til leilighet. Foto: Produsentene.

Hvilken varmepumpe skal du velge?

Luft/luft: Passer best for deg som bor i bolig med elektrisk oppvarming, for eksempel med panelovner. Luft/Luft-varmepumpen henter varme fra uteluften og er en lønnsom måte å utnytte fornybar energi, hvor du kan oppnå opptil 50 prosent lavere energiforbruk for oppvarming.

Luft/vann: Passer for deg som bor i bolig med vannbåren varme i gulvvarme eller radiatorer. Luft/vann-varmepumpen henter varme fra uteluften og avgir varme fra et vannbårent system. Du kan gjøre energibesparinger på opptil 60 prosent, avhengig av hvilken oppvarming du har i dag.

Væske/vann: Passer for deg som bor i bolig med vannbåren varme i gulvvarme eller radiatorer. Væske/vann-varmepumpen henter varme fra jord, berg eller vann og den gir både varme og varmtvann. Kan gi energibesparing på opp til 80 prosent.

Bosch tilbyr et stort utvalg varmepumper som kan spesialtilpasses til ditt behov. Foto: Produsentene.

Er du fortsatt i tvil om hvilken varmepumpe som passer for deg, har Bosch utviklet en varmepumpeguide, som kan plukke ut den nøyaktige modellen som passer best basert på din bolig og bosted.

Varmepumper er altså et energieffektivt alternativ som kan erstatte de aller fleste varmekilder. I tillegg finnes det flere andre gode grunner for å velge varmepumpe.

3 gode grunner for å bytte til varmepumpe

1. Kostnadsbesparende

Med mulighet til å kutte ned på opptil 80 prosent av energiforbruket er det klart at å bytte til varmepumpe vil merkes på strømregningen!

2. Godt for miljøet

Å installere varmepumpe har store fordeler for miljøet. Energibesparingen fører til et lavere CO2-utlsipp og ingen lokal forurensning. Med effektiv luftfiltrering får du et bedre innemiljø, og en lun og jevn varme.

3. Mulighet for pengestøtte

Bytter du til varmepumpe kan du få muligheten til å søke om pengestøtte gjennom Enova. Undersøk om hva du kan få i støtte i din kommune her.

Varmepumper fra Bosch kommer også i stilrene, lekre design, slik at du ikke trenger å ha muligheten for å holde den skjult i ditt hjem. Foto: Produsentene.

Bosch har en rekke varmepumper, og kompetente fagfolk som kan hjelpe deg med alt fra å finne den som passer best for deg, installasjon og gi deg riktig opplæring til vedlikehold av varmepumpen slik at den yter på best mulig måte i mange år. Les mer om Bosch varmepumper her.