ANNONSØRINNHOLD

Pellets og Proffen

Ingen hus er like. Derfor kan det være vanskelig å vite hvilke energiløsninger som er riktige for ditt hjem. En energirådgiver kan hjelpe deg på veien mot et energieffektivt hjem og fortelle deg om du burde ha pumpe, peis eller pelletsovn. Og nå kan du få penger tilbake for rådgivningen!

Smarte hus

Det har aldri vært flere energiløsninger å velge i enn akkurat nå. Så snart vi tok inn over oss at det var både penger og miljø å spare på å tenke effektivt, sto pelletsovner, varmepumper og varmestyringsanlegg i kø for å gjøre hverdagen vår enklere. Men hvordan kan du finne ut hvilke løsninger som fungerer best for din bolig? Det du gjør, er å kontakte en energirådgiver.

Dette gjør en energirådgiver

Det vi alle vil ha, er en lun, riktig belyst og trivelig bolig som ikke koster all verden å holde gjennom høsten og vinteren. Vi vil ha et inneklima som ikke er tørt og støvete, og vi vil slippe å fikle med innstillinger på ovner, beredere og termostater til alle døgnets tider. En energirådgiver vet akkurat hvilke tiltak som fungerer best for hver enkelt bolig.

Én dag, etter at du har bestilt rådgivning, står en rådgiver på døra som avtalt. Rådgiveren går gjennom huset ditt og sjekker rommene og energiforbruket. Når sjekken er ferdig, får du en energimerking som forteller hvor energieffektivt huset ditt er i dag. Så går dere sammen gjennom hvilke tiltak du kan gjennomføre for å gjøre hjemmet ditt mer energieffektivt. I noen tilfeller handler dette om å bytte til mer energieffektive varmekilder. Andre ganger kan det dreie seg om å redusere varmebehovet i huset ved å isolere mer effektivt eller å bygge om. 

Billigere enn du tror

En av hovedgrunnene til å gjennomføre smarte energitiltak i huset ditt er alle pengene du vil spare på strøm i årenes løp. Kostnaden ved å få en energirådgiver på besøk for en bagatell å regne når du ser på husøkonomien din i en større sammenheng. Men besparelsene slutter ikke her: Enovatilskuddet gir deg penger tilbake hvis du foretar ulike energismarte tiltak i huset ditt. Tiltakene kan kombineres, slik at du for eksempel kan få tilskudd til både varmepumpe og fjerning av oljefyr. Hvis det er pelletsovn som viser seg å være det riktige for deg, kan du få tilskudd til installasjon. Dessuten får du støtte til selve energirådgivningen i tillegg! Les mer om Enovatilskuddet her.

Hvis du skulle være interessert i å energimerke huset ditt, eller bare spare penger på strøm, kan du snakke med en Enova-rådgiver. Det gjør du lett på chat eller ringer på grønt nummer 800 49 003. Du kan også sende e-post, men for enkle spørsmål er det raskere med telefon eller chat.

Lykke til med din nye og energieffektive hverdag!

Pinterest Instagram Print

Mest leste artikler