ANNONSØRINNHOLD

Fra fossil til fremtid

Er du en av dem som har en ineffektiv oljefyr i kjelleren som du gjerne skulle byttet ut, men er usikker på hvordan du gjør det og hva du eventuelt kan spare? Her er en rask guide til både bedre varme og bedre økonomi. 

Det finnes mange grunner til å kvitte seg med en oljefyr: Fossilt brensel forurenser, selve oljefyren tar stor plass og den er dyr i drift. Når du i tillegg vet at du kan få inntil 40 000 kroner i tilskudd for å kvitte deg med beistet, begynner det å skorte på grunner til å fortsette å leve i fortiden.

Investering, ikke utgift

Å kvitte seg med en oljefyr med tilhørende oljetank er et arbeid du ikke kan gjøre selv. Du må derfor leie inn noen med spesialkompetanse til å gjøre det for deg, og det kan oppleves som unødig kostbart for å erstatte noe som fungerer. Men det som virkelig er kostbart, er å vente til anlegget går i stykker eller det går hull i oljetanken, noe som er en høyst reell fare for mange villaeiere med oljetanker som er over 30 år gamle. Da er det nemlig du som er ansvarlig for å rydde opp i miljøutslippet, og det er langt fra en rimelig affære.

Tenk derfor på det å bytte ut oljefyren med for eksempel en elegant varmepumpe som en investering. En investering som bare vil vokse i verdi, og som du vil nyte gevinsten av hver dag.

Økonomisk drahjelp fra Enova

Enovatilskuddet er en fin ordning som gir deg tilskudd på ulike energismarte tiltak i huset ditt. I utgangspunktet kan alle som eier et hus få dette tilskuddet, så sant de selv er den som betaler for arbeidet (tiltakshaver) og siste faktura er datert i 2015. For borettslag og sameier gjelder spesielle regler.

De ulike tiltakene kan kombineres, slik at du for eksempel kan få tilskudd til både varmepumpe og fjerning av oljefyr. Energirådgivning, installering av biokjel og varmestyring er andre tiltak du kan få støtte til. Hva som er best for akkurat ditt behov, kan være utfordrende å sette seg inn i, men også der har Enova et ypperlig tilbud.

Slik går du frem:

  1. Det første du bør gjøre, er å snakke med en Enova-rådgiver. Det gjør du enklest på chat eller ringer på grønt nummer 800 49 003. Du kan også sende e-post, men for enkle spørsmål er det raskere med telefon eller chat.
  2. Etter å ha fått råd og veiledning om hva som er den beste måten å gå frem på for ditt tilfelle, må du finne noen som kan ta jobben for deg. Det er viktig at dette er et registrert firma, og at du tar vare på alle kvitteringer.
  3. Når jobben er ferdig, registrerer du utgiftene hos oss og får tilskuddet utbetalt til din konto.

Verre er det ikke.

Er du fortsatt i tvil? Ta kontakt og la oss overbevise deg om at det er lønnsomt for både lommebok og miljøet om du velger å forlate den fossile tidsalderen.