Gjør deg klar til kjøligere dager

Vi er inne i årets første høstmåned. Det er på tide å gjøre seg klar til kjøligere dager.

Sommeren er over, og herfra blir dagene bare kjøligere. Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du nå begynne å forberede vinterens varmekilder.

Vedfyring
Skal du skifte ut peisen eller ovnen eller kanskje kjøpe ny for første gang? Da bør du gjøre det nå, før kulda virkelig setter inn, slik at du får utnyttet vedfyringen fullt ut sesongen gjennom.

Det er en rekke ting å tenke før man går til innkjøp av ny peis eller ovn, og i artikkelen Hva bør du tenke på når du kjøper ny peis eller ovn? får du en oversikt over dette. Er du i tvil om hva du skal velge, kan du finne inspirasjon i artikkelen Finn riktig peis.

Husk det elektriske anlegget: Kanskje er det på tide at sikringsskapet fornyes?

Vedfyring har naturlig nok lange tradisjoner i Norge, men det betyr ikke nødvendigvis at vi er så flinke til å fyre som vi tror. Mange av oss gjør faktisk helt elementære feil som kan få store konsekvenser. Lær mer om vedfyring i artiklene Nordmenn trenger gode fyringsvaner, Slik fyrer du riktig, Hva vet du om ved og Dette skal du ikke brenne.

Varmepumpe
Hvis du har varmepumpe som står for en viktig del av oppvarming av boligen, bør du nå ta en overhaling på varmepumpa. Varmepumper trenger jevnlig vedlikehold, og du bør støvsuge filteret annenhver uke. I tillegg anbefales det at du får utført en servive på varmepumpa hvert annet eller tredje år.

Du kan lese mer om vedlikehold og service av varmepumper i artiklene Ta vare på varmepumpa, Slik utnytter du varmepumpa best og Støvsug varmepumpa, spar penger.

Husk det elektriske anlegget!
Glem heller ikke at det elektriske anlegget kan ha godt av et ettersyn før sesongen starter. I fjor førte den harde kulda til ekstra belastning på det elektriske anlegget i boliger med elektrisk oppvarming, noe som i verste fall kan føre til brann. Kanskje er det til og med på tide at sikringsskapet fornyes?

Tidligere undersøkelser viser dessuten at En av tre slurver med elektrisk utstyr. Ikke bli en av dem. Les mer om hva du bør gjøre i artikkelen Pass på det elektriske anlegget i kulda.