Energi

De beste tipsene og triksene om energi

Enten du leter etter informasjon om strøm, klimatips, peiser, ovner, radiatorer, varmepumper eller fornybar energi, finner du hos viivilla.no de beste tipsene og triksene du trenger for å få full oversikt på alle områder.

Les mer

Kanskje du er på jakt etter noen gode tips til hvordan du enklest og billigst finner en god varmepumpe til boligen. Eller kanskje du leter etter informasjon om hvordan du fjerner sot fra peisglasset. Vi veileder deg steg for steg.

Gode ​​klimatips

Hvis du sørger for å energioptimere hjemmet ditt, kan du være sikker på at du til slutt også sparer penger. I tillegg tar du også vare på miljøet og klimaet. Vi har mange strømsparende og miljøvennlige energitips her.

 

Hvordan ta vare på vedovn og peis

Eier du en vedovn eller peis, må du også vite hvordan du best tar vare på og rengjør vedovnen din. Du må vite hvordan du best fyrer opp og hva slags ved du skal bruke. Det er mulig å finne en svanemerket peisovn, som blant annet slipper ut færre partikler og dermed er mindre helseskadelig i hjemmet.

Hvordan rengjør jeg radiatoren?

Det kan også være at du bare er ute etter et veldig raskt triks for hvordan du rengjør radiatoren din. Det er ikke så vanskelig. Radiatoren er en støvsuger og det er derfor viktig at du rengjør den skikkelig med jevne mellomrom. Her finner du en enkel og rask guide til hvordan du gjør det.

Valg av varmepumpe: Vi i Villas store kjøpeguide til varmepumper
varmepumper til hjemmet

Valg av varmepumpe: Vi i Villas store kjøpeguide til varmepumper

Hva er de mest populære varmepumpene i Norge, og hvilken type skal du ha: luft-til-luft, luft til vann eller jordvarmepumpe? Finn fram i jungelen av produkter med Vi i Villas store kjøpeguide til varmepumper.
Spar drivstoff med denne smarte funksjonen
google maps

Spar drivstoff med denne smarte funksjonen

Mange nordmenn bruker Google Maps som veiviser for å komme seg raskest fra A til B. Nå kan de imidlertid også komme grønnere frem ved å spare på drivstoffet.
8 gode råd for å spare strøm på hytta i vinter
strøm hytte

8 gode råd for å spare strøm på hytta i vinter

Vi bruker hytter og feriehus mer enn noengang før, og strømforbruket kan være relativt høyt i de kalde vintermånedene som er på vei. Nå som strømprisene skyter til værs kan det være mange som bekymrer seg for store strømutgifter. Hvordan kan man holde utgiftene lavest mulig?
10 ting som senker strømforbruket ditt
elpriser

10 ting som senker strømforbruket ditt

Vil du spare energi nå som strømprisene skyter i været? Her lister vi opp gode ting som kan hjelpe deg å redusere strømforbruket.
Solcellepanel: Trenger hverken å være massivt eller synlig
solceller på tak

Solcellepanel: Trenger hverken å være massivt eller synlig

Mange assosierer solceller med bærekraft, ren energi og lønnsomhet - men også installasjoner på taket som ikke nødvendigvis står i stil med resten av boligen. Nå kan du realisere solcelledrømmen uten å gå på bekostning av boligens design.
Pass på dette før du kjøper varmepumpe
varmepumpe økonomisk løsning for varme

Pass på dette før du kjøper varmepumpe

Skal du gå til innkjøp av en varmepumpe? Da er det noen ting du må være obs på. I denne artikkelen kan du lese hva du bør tenke på før et kjøp, hvordan varmepumper fungerer og hvordan du kan spare penger med denne pumpen.