Energi

De beste tipsene og triksene om energi

Enten du leter etter informasjon om strøm, klimatips, peiser, ovner, radiatorer, varmepumper eller fornybar energi, finner du hos viivilla.no de beste tipsene og triksene du trenger for å få full oversikt på alle områder.

Les mer

Kanskje du er på jakt etter noen gode tips til hvordan du enklest og billigst finner en god varmepumpe til boligen. Eller kanskje du leter etter informasjon om hvordan du fjerner sot fra peisglasset. Vi veileder deg steg for steg.

Gode ​​klimatips

Hvis du sørger for å energioptimere hjemmet ditt, kan du være sikker på at du til slutt også sparer penger. I tillegg tar du også vare på miljøet og klimaet. Vi har mange strømsparende og miljøvennlige energitips her.

 

Hvordan ta vare på vedovn og peis

Eier du en vedovn eller peis, må du også vite hvordan du best tar vare på og rengjør vedovnen din. Du må vite hvordan du best fyrer opp og hva slags ved du skal bruke. Det er mulig å finne en svanemerket peisovn, som blant annet slipper ut færre partikler og dermed er mindre helseskadelig i hjemmet.

Hvordan rengjør jeg radiatoren?

Det kan også være at du bare er ute etter et veldig raskt triks for hvordan du rengjør radiatoren din. Det er ikke så vanskelig. Radiatoren er en støvsuger og det er derfor viktig at du rengjør den skikkelig med jevne mellomrom. Her finner du en enkel og rask guide til hvordan du gjør det.

Vannmåler: Din spareredning fra økende gebyrer
Vannmåler

Vannmåler: Din spareredning fra økende gebyrer

Flere av landets kommuner opplyser at de kommer til å øke gebyrene for vann og avløp i løpet av 2023. Dette vil øke boligselskapenes kostnader kraftig - som i siste ende vil belaste deg unødig som forbruker. 

Slik kan du spare flere tusenlapper i året på strøm!
Strømsparing

Slik kan du spare flere tusenlapper i året på strøm!

Strømkrisen kan virke overveldende for mange – så overveldende at flere velger å ikke gjøre tiltak i det hele tatt. Her er et enkelt strømtips som kan spare deg for flere tusenlapper i året!

Slik unngår du unødvendig høye strømregninger
lyspære

Slik unngår du unødvendig høye strømregninger

 Å la være å fyre for kråkene, har aldri vært mer aktuelt. Med rekordhøye strømpriser er det flere tiltak du kan gjøre hjemme for å unngå varmetap. Har du for eksempel sjekket fugene?

12 tips til å spare strøm på kjøkkenet
støm kjøkken

12 tips til å spare strøm på kjøkkenet

Kjøkkenet er en av de store skurkene når det kommer til strømforbruk. Heldigvis er det penger å spare hvis man bare endrer litt på vanene. Her er våre 12 tips til å spare strøm på kjøkkenet!

Valg av varmepumpe: Vi i Villas store kjøpeguide til varmepumper
varmepumper til hjemmet

Valg av varmepumpe: Vi i Villas store kjøpeguide til varmepumper

Hva er de mest populære varmepumpene i Norge, og hvilken type skal du ha: luft-til-luft, luft til vann eller jordvarmepumpe? Finn fram i jungelen av produkter med Vi i Villas store kjøpeguide til varmepumper.

Spar drivstoff med denne smarte funksjonen
google maps

Spar drivstoff med denne smarte funksjonen

Mange nordmenn bruker Google Maps som veiviser for å komme seg raskest fra A til B. Nå kan de imidlertid også komme grønnere frem ved å spare på drivstoffet.

8 gode råd for å spare strøm på hytta i vinter
hytte på vinteren i solnedgangen

8 gode råd for å spare strøm på hytta i vinter

Vi bruker hytter og feriehus mer enn noengang før, og strømforbruket kan være relativt høyt i de kalde vintermånedene som er på vei. Nå som strømprisene skyter til værs kan det være mange som bekymrer seg for store strømutgifter. Hvordan kan man holde utgiftene lavest mulig?