Dette skjer med en støvsugd edderkopp

Har du noen gang støvsugd en edderkopp? Og så ligget våken hele natta og lurt på om den kravlet ut igjen? Vel, her får du svaret på gåten. 

De færreste av oss liker å oppdage edderkopper hjemme. Tvert om vil de fleste rykke ut temmelig raskt og drepe, fange eller støvsuge opp edderkoppen – hva som helst for å bli kvitt den så raskt som mulig.

Fordelen med å bruke en støvsuger er en jo at du har hele støvsugerrøret og slangen mellom deg og det åttebente monsteret. Men ulempen er usikkerheten etterpå;

«Hva skjer med edderkoppen nå?»

«Kommer den ut igjen?»  

Men den usikkerheten skal du bli kvitt fra og med i dag. 

Les også: Disse plantene holder edderkoppene unna 

I støvsugerens mulm og mørke

– En edderkopp som blir støvsugd vil dø av surstoffmangel på grunn av alt støvet, eller av matmangel fordi den ikke finner veien ut av støvsugerposen. Mange støvsugere har dessuten en ventil som lukkes når støvsugeren slås av, og da er det definitivt siste stopp, sier naturveilleder Jes Aagaard fra det danske direktoratet Naturstyrelsen.

Han får støtte av Mikkel Geo Schultz, dyrefobi-ekspert i København Zoo. 

– Edderkoppen er sjanseløs i møtet med den store maskinen, så den dør sannsynligvis av trykket når den blir sugd opp. Og hvis hvis den overlever det, så dør den nok av luftmangel under alt støvet, bifaller Schultz. 

Det bør nevnes at edderkoppenes dødelighetsrate sannsynligvis avhenger av mange faktorer, som støvsugertype, edderkopptype med mer. For den som er spesielt interessert i temaet, kan vi anbefale denne studien.  

Utover det gjenstår det bare å ønske deg en god, bekymringsfri edderkoppjakt.

Men husk! Edderkopper spiser over 400 tonn insekter og kryp hvert år! 

Flere tips til monsterbekjempelse? Abonner på vårt nyhetsbrev