Boligeiernes bibliotek

Det finnes en rekke bøker rettet mot boligeiere der ute. Her er en håndfull bøker som fortjener en plass i bokhylla.

Som huseier skal du være ekspert på en hel rekke ting: inneklima, vedlikehold, råteproblematikk, enøk, og en rekke andre tema. Alt dette er problematikk de fleste huseiere vil møte og måtte håndtere før eller senere.

Og for å hjelpe deg å finne vei i villnisset, har forlagenen gitt ut en rekke bøker. Noen er bra, andre er mindre bra. Vi i villa har sett på flere av dem, og anbefaler her fem bøker vi mener fortjener sin plass i huseiernes boligbibliotek.

 

Alt om huset – CappelenDamm
Alt om huset er et nyttig oppslagsverk for de fleste hjem. I denne boka har forfatterene samlet informasjon om de fleste viktige tema som boligeiere støter på når de skal pusse opp eller vedlikeholde hus. Boka starter med å ta for seg huset utvendig, fra fundament til tak, og går deretter grundig gjennom huset innvendig, med særlig fokus på problemområdene våtrom og kjøkken. Her finner du råd om alt fra hvordan du maler og tapetserer til elsikkerhet og oppvarming. Boka er gjennomillustrert både med bilder og forklarende tegninger.
382 sider illustrert. Pris: 399,-

 

 

Boligkjøperboka – SINTEF Byggforsk
Hvis du planlegger å skifte bolig eller kjøpe hytte, bør du anskaffe deg Boligkjøperboka fra SINTEF Byggforsk. Boka setter søkelyset akkurat der SINTEF Byggforsk vet at norske boliger kan ha svakheter og tar for seg de områdene du som boligkjøper bør være spesielt oppmerksomme på når du er på visning. Her tar man for seg alt fra renholdsvennlighet og praktiske uteforhold til drenering og elektriske anlegg. I tillegg finner du kjøpevettregler fra Forbrukerrådet.
180 sider illustrert. Pris: 390,-

 

Den store hytteboka – Aschehoug
Som Den store terrasseboka er Den store hytteboka en gjennomillustrert bok til glede og bruk. Boka er delt inn i tre: Planleggingen, slik går du frem, og det gode liv på terrassen. Her får du råd om alt fra hvordan du legger terrassegulv og bygger utekjøkken til valg av planter og belysning. Og om utesesongen er over for i år, er det ingenting i veien for å starte planleggingen av neste års terrasseprosjekt nå. Bok vil gi deg et vell av ideer og råd.
192 sider illustrert. Pris: 379,-

 

Den store terrasseboka – Aschehoug
Den store hytteboka er en praktbok til inspirasjon og nytte. Boka er rikt illustrert med lekre bilder av hytter både til fjells og ved kysten. Men vel så viktig er den praktiske informasjonen. Gjennom åtte kapitler får du tips om alt fra beliggenhet og utnyttelse av tomta til praktiske ting som do, vann  og energi på hytta. Boka har også et eget kapittel om hyttejuss, som blant annet tar for seg arv, naboforhold og regler ved byggesaker.
142 sider illustrert. Pris: 349,-

 

Godt inneklima – CappelenDamm
Inneklima er et omfattende og komplekst tema som favner alt fra byggeprosess og klimaforhold til riktig ventilasjon, oppussing og renhold. Med boken Godt inneklima har Kjell Aas laget en håndbok for hjemmet. Den gir en grundig innføring i temaet inneklima, men kan også brukes som oppslagsbok når du trenger å vite mer om spesifikke temaer, om alt fra oppussing av barnerom til muggsoppallergi. Boka er full av praktiske råd for hvordan du kan bedre inneklimaet i boligen.
304 sider. Pris: 299,-