Så lett tiner du opp dørlåsen

Har vinterkulda gjort at dørlåsen i bilen har frosset igjen? Med disse triksene kommer du deg lett inn i bilen igjen.

Dette var et stort problem før de automatiske billåsene dukket opp. Hadde bilen hadde stått ute en iskald vinternatt, panikken raskt bre seg når man kom ut til bilen en tidlig morgen og det var helt umulig å låse opp bilen.

Det beste er selvfølgelig å forberede seg på forhånd og unngå problemet, men hvis du først sitter i saksa så kan disse metodene være redningen. Alle disse triksene egner seg også til frosne sykkellåser som må låses opp med nøkkel.

5 triks for å få opp døren

#1 Varm opp nøkkelen noen sekunder med en lighter eller fyrstikk. Men vær forsiktig, hvis du har en elektronisk bilnøkkel som av en eller annen grunn ikke fungerer, og du må ty til den manuelle nøkkelen. Varmen fra ilden kan skade elektronikken.

#2 Bruk et sugerør eller et annet smalt rør. Pust varm luft inn i låsen gjennom røret. Det vil ofte være nok.

#3 Bruk en elektrisk hårtørker til å blåse varm luft inn i låsen. Dette krever naturligvis at du har strøm i nærheten av bilen og kan bli tidkrevende hvis du må trekke ledning.

#4 Så en ganske utradisjonell metode: Har du tilgang til alkohol, kan den være redningen. Ifølge TV2 Broom det både med vodka, gin og whiskey og andre alkoholprodukter med over 35 prosent alkohol.

#5 Fyll en plastpose med varmt vann og legg den inntil låsen. Med denne metoden tiner du opp låsen og unngå vann i låsen som fryser.

Ikke fyll låsen med vann

Hvis det er HELT krise og du MÅ få ting opp låsen, er det en mulighet å helle varmt vann rett på låsen eller dyppe bilnøkkelen i varmt vann. Dette er ikke å anbefale, for vannet det fryser og kan gjøre problemet verre.

Når du har kommet deg inn i bilen igjen bør du forresten smøre låsen med en bra låsolje, og i samme slengen smøre dørlistene med en silikonstift. Bruker du å vaske bilen i vaskehall, så bør du teipe over låsene for å unngå vann i låsen.

Kilder: Idenyt og TV2
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!