Overraskende: Grå hår kan faktisk få fargen tilbake

Eksperter har tidligere ment at grått hår alltid vil forbli grått. Ny forskning avslører imidlertid at fargen kan komme tilbake. Det krever bare én endring i livsstilen din.

Grått hår

Forskere gir nå håp til dem som gjerne vil unngå grått hår eller har grått hår og vil ha den opprinnelige fargen tilbake. Det er forskning fra Columbia University i New York som avslører at grått hår kan få tilbake fargen hvis du endrer én ting ved livsstil din. Det skriver Illustrert Vitenskap.

Fargen forsvant, men kom tilbake

Forskerne undersøkte aldringen av hår ved å nærstudere hårstrå fra 14 forsøkspersoner under et mikroskop. Til forskernes forbauselse fant de imidlertid hårstrå som var farget ved hårrøttene og grått på spissen. Det vil si hår som var i ferd med å få fargen tilbake.

Oppdagelsen ble enda mer oppsiktsvekkende da forskerne spurte forsøkspersonenes når de hadde hatt vært mest og minst stresset det siste året. Foreløpig kunne forskerne se at de grå delene av håret hadde kommet i den periodene forsøkspersonene hadde vært mest stresset.

For eksempel hadde en 30 år gammel kvinne fått to centimeter grå farge i et hårstrå i løpet av den to måneder lange perioden hun ble separert fra mannen sin. Mens en annen deltaker hadde fått tilbake fargen i flere hårstrå i løpet av en ferie på to uker.

Forskere vet foreløpig ikke om det betyr at du kan få tilbake fargen i hele håret ved å slappe av, eller om det bare vil være synlig i noen få hårstrå.