Nå kan du bli kvitt skrotet ditt med mobilen

Glem avfallscontainere, sekker, egenlevering av søppel og tunge løft. Nå kan du bli kvitt skrotet ved å ta et bilde av det, og få noen til å kaste det for deg. 

De fleste av oss har noe skrot liggende, som vi gjerne skulle kvittet oss med. Men så var det det å ha tid til å kvitte seg med det eller komme seg til avfallstasjonen, da.

I åresvis har løsningen vært containere, sekker, egenlevering og tunge løft. Men nå har delingsøkonomien og moderne teknologi også inntatt avfallsbransjen – noe som vil gjøre det lettere for deg å bli kvitt skrotet i en travel hverdag.

Tall fra Respons Analyse viser at 77 prosent av alle nordmenn ønsker å bruke kameraet på mobilen for å bli kvitt søppelet sitt.

Delingsøkonomi

Delingstjenester finnes i mange markeder og disse utfordrer de tradisjonelle næringene. Uber og Airbnb er kanskje de mest kjente tjenestene av disse, og lar folk kjøpe tjenester av hverandre på en enkel måte.

Nå vil selskapet Convasti gjøre det samme med avfallsbransjen. De har nå lansert en løsning der du kaste og resirkulere søppel ved å ta et bilde med mobiltelefonen og finne noen nær deg som vil ta oppdraget.

Dette er den første delingsøkonomitjenesten for søppel i Norge. Rundt om i landet sitter selvstendige sjåfører som venter på å få gi deg et tilbud om å kaste skrotet ditt.

Ifølge Convasti-gründer Pål Njøten kan selskapet hjelpe deg med å bli kvitt alt avfall som er for stort for søppelspannet.

Tjenesten retter seg mot de som enten ikke har bil og henger eller for eksempel eldre eller andre som ikke har mulighet til å kvitte seg med avfallet selv.

De to gründerne Pål Njøten (foran) og Aleksander Gade har lansert en tjeneste hvor du kan få hentet hageafall og annet skrot via å ta et bilde med mobiltelefonen din. Foto: Arvid Steen

Slik fungerer søppelhentingen

For å bruke tjenesten tar du et bilde av avfallet du vil bli kvitt og lager en beskrivelse. Deretter laster du opp bildet på Convasti sine nettsider eller i appen som kommer senere. Selvstendige sjåfører i ditt nærområde vil gi deg et uforpliktende tilbud utfra hvor omfattende oppdraget er ut fra bildet.

Deretter kan du sette deg i godstolen og vente på at det skal bli hentet – uten av du trenger å løfte en finger. Du betaler når sjåføren henter avfallet.

Når sjåføren har hentet søppelet leveres det videre til godkjente avfallshåndteringsplasser eller til gjenbruk. Så fort sjåføren har hentet avfallet, er du ikke lenger ansvarlig for det.
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!