1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det slutt for alle riksdekkende sendinger på FM-båndet. 

Omleggingen av radiosendinger fra FM-bånd til digitalradio (DAB) har nådd Østlandet. Onsdag 20. september klokka 11.11 kuttet NRK sine sendinger på FM-båndet i Oslo, Akershus, Vestfold og Østfold.

Dermed mister 1,7 millioner nordmenn tilgang til NRKs sendinger via vanlig FM-radio. 

Kommersielle radiostasjoner som P4, Radio Norge etc vil fortsette å sende på FM-båndet frem til 8. desember. Så kuttes FM-sendingene i Troms og Finnmark 13. desember, og etter dette vil kun lokale radiostasjoner sende via FM-båndet. 

Omleggingen er omstridt. DAB-tilhengere sier FM-teknologien er foreldet, og at DAB-teknologien har bedre dekning, flere muligheter og plass til flere kanaler, for å nevne noe.

DAB-motstandere på sin side mener blant annet at FM-båndet har fungert utmerket og at DAB er unødvendig siden «alle» har tilgang til digital radio via internett. I tillegg er det mange som murrer på grunn av dårlig DAB-dekning og kostbar utskifting og omlegging til nye radioapparater. 

Men gjort er gjort og spist er spist. Nå står også Norges mest folkerike landsdel uten FM-nett, så det er bare å vende seg til den nye DAB-hverdagen. 

Hva er din mening om emnet?

Har du noen gode tips til hva man kan gjøre for å spare penger, få gode radioopplevelser eller på andre måter tåle overgangen? 

Del dine tanker på vår Facebook-side! 

Les mer om saken her: 

medietilsynet.no

radio.no

wikipedia.no

Vil du ha flere nyheter om hus og hjem? Abonner på vårt nyhetsbrev!