Dette enkle trikset får deg til å falle i søvn

Det kan være frustrerende å ligge lys våken til langt på natt – særlig hvis du skal tidlig opp neste morgen. Men heldigvis finnes det råd! Et nytt amerikansk studie har muligens knekt koden for hvordan du skal forbedre nattesøvnen. 

Du legger deg i sengen og er klar til å sove, men så snart du slukker lyset så begynner tankene å surre. For noen mennesker betyr det at de ikke sovner før de har ligget våkne i mange timer.

Det kan være skikkelig frustrerende, da manglende søvn kan gå ut over konsentrasjonsevne og overskudd dagen etter.

Nytt amerikansk studie om søvnteknikker

Hvis søvnløsheten skyldes at du tenker på alle gjøremål som skal gjøres i nærmeste fremtid, kan en enkel teknikk gi deg ro til å falle i søvn. Det viser en ny undersøkelse fra Baylor University i USA, ifølge nettstedet lifescience.com.

I undersøkelsen har amerikanske forskere testet nattesøvnen til 57 menn og kvinner i alderen 18 til 30 år i et kontrollert søvnlaboratorie. Her målte de testpersonenes hjerneaktivitet over natten, etter at de hadde gjort to skriveøvelser før de la seg.

Resultatet

Den første halvdelen av testpersonene skulle i forkant skrive en liste over hvilke gjøremål de hadde fått fullført, mens den andre halvparten skulle skrive en huskeliste over gjøremål de skulle huske de neste dagene.

Resultatet viste at de testpersonene som hadde skrevet huskeliste falt i søvn gjennomsnittlig 9 minutter raskere enn de som hadde skrevet ned gjøremålene de hadde fullført i dagene før undersøkelsen.

En huskeliste kan få deg til å sovne fortere

Selv om 9 minutter kanskje ikke høres så mye ut, så viste undersøkelsen altså at en huskeliste har en tydelig effekt på det å falle i søvn. Dessuten uttaler hovedforfatteren av forsøket, Michael Scullin, i et intervju med Time Magazine at effekten er på linje med noen typer sovemedisin.

Er du derfor stresset og søvnløs av alle gjøremål, kan det derfor hjelpe skrive en huskeliste. Du kan lese mer om søvnstudie i tidsskriftet Journal of Experimental Psychology.
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!